10 topbankiers dragen bij aan Dutch FinTech Awards

16 maart 2015 Banken.nl 4 min. leestijd

Op 20 april wordt de Dutch FinTech Awards 2015 georganiseerd. In het kantoor van ABN AMRO ontmoeten zo’n 300 geselecteerde ondernemers, bankiers, investeerders en adviseurs elkaar om de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van FinTech te bespreken en met elkaar te netwerken. Bovendien staat het congres in het teken van de FinTech 50, een award uitreiking voor de meest innovatieve en succesvolle FinTech bedrijven van vandaag.

In sneltreinvaart moeten organisaties in de financiële- en bankensectorsector mee met de stroom van digitalisering en andere technologische ontwikkelingen. Steeds meer organisaties binnen de FinTech-sector* gaan samenwerkingsverbanden aan om elkaars expertise te gebruiken om hun organisatie goed uit te rusten voor de nieuwe marktrealiteit. Wereldwijd en ook in Nederland vinden steeds vaker FinTech-evenementen plaats waar professionals samenkomen om hun kennis en expertise te delen. Voorbeelden zijn het eind vorig jaar opgerichte Nederlandse fintech initiatief HollandFintech en een Amerikaanse tegenhanger, de T3 Conferentie (Technology Tools for Today)** in Dallas.

10 topbankiers dragen bij aan Dutch FinTech Awards

Dutch FinTech Awards

Volgende maand staat opnieuw in het teken van een groot FinTech-evenement: de eerste editie van de Dutch FinTech Awards 2015***. Ruim 300 professionals uit de FinTechsector komen op 20 april naar het kantoor van ABN AMRO om kennis te maken met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van FinTech. Daarnaast vinden er diverse rondetafelsessies, inspirerende presentaties en masterclasses plaats waarin verschillende bankiers, adviseurs en FinTech ondernemers hun expertise en kennis zullen delen. Vanuit de bankensector zijn onder andere professionals van ABN AMRO, ING, Rabobank, Knab en AFM betrokken bij het evenement.

Ook vindt de FinTech50 Award uitreiking plaats, waarin de meest succesvolle en innovatieve fintech bedrijven in het zonnetje worden gezet. De 50 genomineerden zijn inmiddels bekend. Zo is onder meer online bank Knab genomineerd voor zijn innovatieve digitale dienstverlening aan klanten, is Bell ID genomineerd voor zijn software op het gebied van mobiel bankieren, en is Sign2Pay genomineerd voor hun mobiele betaaloplossing waarmee digitaal een handtekening gezet kan worden.  

Dutch FinTech Awards

Inhoudelijke bijdragen
Tijdens de Dutch FinTech Awards nemen diverse professionals uit de financiële en bankensector deel aan de presentaties, masterclasses en paneldiscussies die gedurende de dag worden verzorgd. Een greep uit de bankprofessionals die een inhoudelijke bijdrage leveren aan het evenement: 

  • Opening evenement: Gert-Jan Meppelink, Senior Managing Director Business Services bij ABN
  • Paneldiscussie: toekomst van de financiële sector: o.a. met René Frijters (Knab) en Theodor  Kockelkoren (AFM)
  • Paneldiscussie: toekomst van MKB-financiering: o.a. met Peter Verhaar (mede-oprichter beleggingsbank Alex, bankexpert en fervent Twittereraar (@peterverhaar)
  • Paneldiscussie: toekomst van betalingen: o.a. met Mark Buitenhek, Global Head Transaction Services bij ING, Berend Dinkla, Managing Director Products & Business Development Corporate Banking bij ABN AMRO, en Artie Debidien (ex-CIO bij Knab)

10 topbankiers dragen bij aan DutchFinTech Awards

Ook nemen drie bankiers plaats in de jury van de FinTech 50 award:

  • Menno van Leeuwen, hoofd van ABN AMRO Innovation Centre
  • Harrie Vollaard, hoofd Innovation bij Rabobank
  • Tony de Bree, online ondernemer en bankexpert (fervent Twitteraar over de bankensector)

* Fintech is een verzamelbegrip voor moderne technologieën binnen de financiële sector.

** Tijdens het evenement werd de innovatieve software van het Nederlandse softwarebedrijf Figlo (onderdeel van Advicent) geïntroduceerd.

*** De organisatie van de Dutch FinTech awards ligt in handen van Alex van Groningen, een uitgever en financieel opleider voor financiële professionals. ABN AMRO heeft zich aangesloten als partner.