Innovatieve NL software op grootste FinTech beurs VS

17 februari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Op 14 februari introduceerde Advicent – moederbedrijf van de Nederlandse softwareleverancier Figlo – Figlo Studio op de Amerikaanse markt tijdens de toonaangevende T3 Conferentie (Technology Tools for Today) in Dallas. In Amerika krijgt de software de naam Narrator™. Met de innovatieve software uit Nederland kunnen banken, verzekeraars en financieel adviseurs eenvoudig eigen online applicaties samenstellen voor financieel inzicht en advies.

Volgens Figlo directeur en oprichter Jenze Bosma loopt Nederland voor op het gebied van software die complexe financiële informatie begrijpelijk kan maken voor klanten. Het is dus niet heel verrassend dat softwareleverancier Advicent, de Amerikaanse marktleider in software voor financieel advies en planning, in september 2014 besloot Figlo over te nemen om de Nederlandse software naar de VS te halen. De vraag naar snelle en toegankelijke manieren van financieel advies is de afgelopen tijd toegenomen. Phil Cunningham, CEO van Advicent: “In de huidige markt is het voor een financieel adviseur belangrijk om zich herkenbaar te onderscheiden. Consumenten vragen meer dan alleen passend advies en een goede prijs.”

Figlo - Advicent - T3

Figlo Studio / Narrator™
Een antwoord op de toegenomen vraag naar toegankelijk financieel advies is uit Nederland afkomstig - online financieel adviesplatform Figlo Studio. Narrator™ - de Amerikaanse naam voor de Nederlandse software – werd onlangs geïntroduceerd op de Amerikaanse softwaremarkt. “Narrator stelt financiële dienstverleners in staat snel en eenvoudig zelf een gepersonaliseerde applicatie te bouwen. Hiermee kunnen zij klanten op een interactieve en begrijpelijke manier advies geven en inzicht bieden in hun financiële situatie”, aldus Cunningham.

Vanuit Nederland werkt Figlo continue aan uitbreiding van de functionaliteiten van het programma. Vlak voor de Amerikaanse introductie verbeterde Figlo bijvoorbeeld de rapportage-functie van haar software. Bosma vertelt in een recent persbericht: “De afgelopen periode hebben we veel van elkaar kunnen leren. Door de samenvoeging van programma’s kunnen wij nog sneller inspelen op de wensen van onze klanten en onze producten flexibeler, eenvoudiger en efficiënter maken. We blijven ook in de toekomst het beste van twee werelden integreren.”

Grootste FinTech beurs van de VS
Narrator™ werd geïntroduceerd op de grootste, meest toonaangevende FinTech beurs van de Noord Amerika – de T3 Conferentie in Dallas. Financieel adviseurs en ontwikkelaars van financiële technologie ontmoeten elkaar hier en oriënteren zich op de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie voor de financiële sector. Voor financieel adviseurs is het ‘the place to be’ als het gaat om de nieuwste financiële technologie en software. Advicent is een toonaangevende leverancier op de Amerikaanse markt – tientallen van 's werelds grootste financiële instellingen gebruiken hun software – en deze beurs is de perfecte plek om hun innovatieve softwareplatform Narrator™ op de markt te brengen als financiële ‘Technology Tool for Today’. Figlo en Advicent verwachten, naast een opkomende groei in de VS, ook verder uit te breiden op de Europese markt.