Sign2Pay: Mobiel betalen met handtekening

22 januari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

De Belgisch-Nederlandse startup Sign2Pay maakt mobiel betalen mogelijk door een handtekening te zetten op het scherm van een smartphone of tablet. Afgelopen dinsdag werd bekend dat Sign2Pay zijn eerste investeringsronde van €605.000 heeft afgerond. Een consortium van investeerders, onder wie de oprichter en oud-CEO van Exact Software, steekt in totaal €605.000 in de FinTech startup.

Sign2Pay

Sign2Pay stelt consumenten in staat via een smartphone of tablet aankopen af te rekenen, door gebruik van de oude bekende handtekening. Niet op papier, maar door deze direct op de touchscreen te zetten.

Sign2Pay

"Sign2Pay’s digitale platform analyseert honderden datapunten in een enkele handtekening. Voor de verkopende partij biedt Sign2pay een beveiligingsniveau dat gelijk staat aan biometrische authenticatie en vele malen veiliger is dan traditionele wachtwoorden of pincodes. De technologie vereist geen extra apparaten zoals kaartlezers, vingerafdruklezers of andere biometrische toestellen".

Sign2Pay is in 2013 opgericht door Nicolas Mertens, Nick Lloyd en Tom Schouteden. De dienst, die sinds oktober 2014 in de lucht is, kan inmiddels betalingen afhandelen van meer dan 3.700 Europese banken in 18 landen.