BNP Paribas benoemd tot World’s Best Bank for Sustainable Finance

28 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

BNP Paribas is uitgeroepen tot World’s Best Bank for Sustainable Finance door het internationale financiële tijdschrift Euromoney. Daarnaast sleepte de bank ook de global awards World’s Best Bank for ESG Data & Technology en World’s Best Bank for Corporates in de wacht. BNP Paribas noemt de awards een erkenning van de jarenlange inzet om duurzame financieringsoplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste ESG-standaarden.

Alsof drie prijzen niet genoeg waren, werd BNP Paribas vanwege zijn commitment aan de Nederlandse markt ook nog eens beloond met de Euromoney-award voor Best Investment Bank in the Netherlands. Een award die het vermogen van de bank aantoont om duurzame oplossingen te combineren met commercieel succes.  

Geert Lippens is verheugd met de erkenning van Euromoney. De CEO van BNP Paribas Nederland legt uit dat de onderscheidingen het vertrouwen van de klanten in de bank bevestigen. “De award voor beste bank voor duurzame financiering laat zien dat ons geïntegreerde aanbod ons in staat stelt innovatieve oplossingen te ontwikkelen die klanten stimuleren te investeren in een koolstofvrije toekomst. Een goed voorbeeld hiervan is de uitgifte van groene obligaties door BNP Paribas Nederland voor netbeheerder TenneT.”

BNP Paribas benoemd tot World’s Best Bank for Sustainable Finance

“De prijs voor de beste investeringsbank in Nederland is een bevestiging van de steeds prominentere rol die BNP Paribas speelt in het financieringen van de groei van Nederlandse ondernemingen en de uitstekende prestaties van ons lokale team”, vervolgt Lippens zijn uitleg. “Naast een solide deal flow zijn we bijzonder trots op het feit dat we in de afgelopen vijf jaar de drie grootste emissies van converteerbare obligaties voor Amsterdamse beursgenoteerde bedrijven heeft geleid, met als meest recente voorbeeld Basic-Fit.”