Chartis benoemt Regnology tot ‘Category leader’ in RegTech-sector

02 maart 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Regnology is één van de brancheleiders in de RegTech-wereld. In het ‘Chartis Regulatory Reporting 2022’ wordt Regnology namelijk beoordeeld als een ‘Category leader’.

In het rapport beoordeelt onderzoeksbureau Chartis technologieleveranciers die oplossingen bieden met betrekking tot regulatory reporting. De volledigheid van het aanbod, prestaties en schaalbaarheid, als ook het marktpotentieel vormden daarbij de basis voor de eindbeoordeling.

“In de snel veranderende wereld van regel- en rapportageverplichtingen, worden financiële instellingen geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen bij het voldoen aan hun wettelijke rapportagetermijnen”, legt Anish Shah (Research Principal bij Chartis) uit. “De kwaliteit van Regnology’s diensten op het gebied van regulatory reporting maakt dat het bedrijf een belangrijke leverancier is op het gebied van RegTech, SupTech en belastingrapportage.”

Chartis benoemt Regnology tot ‘Category leader’ in RegTech-sector

Bodo Windmoerller, Senior Vice President Product Management bij Regnology, is uiteraard erg trots op de Chartis-rating. “Het is een bevestiging van onze succesvolle productstrategie met Abacus360 Banking als vlaggenschip.”

Top 100

Regnology werd onlangs ook al voor de tweede keer op rij door marktonderzoeksbedrijf RegTech Analyst opgenomen in zijn prestigieuze jaarlijkse RegTech100-lijst. Regnology was één van de honderd bedrijven die door een panel van analisten en experts uit de sector werd geselecteerd uit een longlist van bijna 1.200 bedrijven, waarmee het bedrijf tot de beste acht procent van de sector behoort.

De juryleden van RegTech Analyst waren vooral positief over de “indrukkende groei” van Regnology. Tevens speelde “het unieke portfolio van oplossing” voor zowel financiële instellingen als toezichthouders een belangrijke rol in de verkiezing. Sinds de overname van Vizor Software is Regnology namelijk in staat om beide kanten van het bancaire stelsel te bedienen.