eToro zet samenwerking met Regnology voort na succesvolle EasyTax-implementatie

08 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

eToro heeft afgelopen jaar met succes Regnology’s EasyTax geïmplementeerd voor zijn particuliere Britse en Duitse klanten. EasyTax stelt het beleggingsplatform in staat om belastingrapportages op te stellen voor zijn klanten. eToro heeft nu aangekondigd de succesformule van Regnology ook toe te willen passen in andere landen waar het platform actief is.

De samenwerkende partners leggen uit dat beleggen niet langer is voorbehouden aan “professionals of de zeer rijken”. Beleggen wordt steeds populairder: zo blijkt uit cijfers van het Autoriteit Financiële Markten bijvoorbeeld dat maar liefst 1,9 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen. Een groep die wel wat hulp kan gebruiken met hun belastingaangiftes.

Regonology’s EasyTax speelt in op die behoefte. Het is een softwareoplossing die het mogelijk maakt om landspecifieke belastingrapportages op te stellen. De techniek stelt financiële dienstverleners in staat om de ‘belastingaangiftedruk’ van hun particuliere klanten te verlichten.

eToro zet samenwerking met Regnology voort na succesvolle EasyTax-implementatie

Cloudoplossing

Mathias Wegner, Product Director bij Regnology, is verheugd met de samenwerking. “Met de introductie van EasyTax maakt eToro het voor zijn klanten eenvoudiger om hun belastingaangifte in te dienen. Door de brede dekking van ons platform kunnen we zowel traditionele beleggers als de nieuwere cryptobeleggers van dienst zijn.” Overigens stelt Wegner te verwachten dat steeds meer fintechs en online brokers binnenkort een soortgelijke dienst zullen aanbieden.

“De samenwerking met Regnology en het gebruik van hun EasyTax-oplossing stelt ons in staat om kwalitatieve en landspecifieke belastingrapporten te produceren voor onze klanten”, vult Tim Spigland (Product Manager bij eToro) zijn partner aan. “Het was voor ons belangrijk om EasyTax als een cloudoplossing te implementeren om zo de processen te automatiseren. We kunnen op een efficiënte manier grote hoeveelheden belastingrapportages opstellen.”