Regnology behoort wederom tot top-100 meest innovatieve RegTech bedrijven

13 december 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Voor de tweede keer op rij heeft marktonderzoeksbedrijf RegTech Analyst Regnology opgenomen in zijn prestigieuze jaarlijkse RegTech100-lijst. De 100 bedrijven werden door een panel van analisten en experts uit de sector geselecteerd uit een longlist van bijna 1.200 bedrijven, daarmee behoort Regnology tot de beste acht procent van de sector.

Een prestatie waar Regnology-CEO Rob Mackay uiteraard erg trots op is, des te meer omdat het bedrijf voor de tweede keer op rij uit een “sterk concurrerend veld” is gekozen. “De prijs toont onze innovatieve kracht op het gebied van RegTech en weerspiegeld onze sterke klantgerichtheid in ons volledige portfolio van producten en diensten.”

De juryleden van RegTech Analyst waren vooral positief over de “indrukkende groei” van Regnology. Tevens speelde “het unieke portfolio van oplossing” voor zowel financiële instellingen als toezichthouders een belangrijke rol in de verkiezing. Sinds de overname van Vizor Software is Regnology namelijk in staat om beide kanten van het bancaire stelsel te bedienen.

Regnology behoort wederom tot top-100 meest innovatieve RegTech bedrijven

$130 miljard

De panelleden van RegTech Analyst stellen dat de nieuwste editie vanwege de groei van de RegTech-sector de meest competitieve editie tot nu toe was. Zo kwamen er dit jaar maar liefst 60 nieuwe bedrijven bij. Het marktonderzoeksbedrijf verklaart die groei aan de hand van de stijgende RegTech-uitgaven door banken en andere gereguleerde instellingen; verwacht wordt dat dat RegTech-markt tegen 2025 meer dan $130 miljard ‘waard is’.