Regnology verwelkomt FIBR én versterkt bestuursteam

25 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De drukke tijden houden nog even aan voor Regnology. Het RegTech-bedrijf heeft aangekondigd dat het FIBR – een nieuwe digitale bank die zich specifiek richt op het Europese mkb – tot zijn klantenkring mag rekenen. Tegelijkertijd wordt het bestuursteam van Regnology versterkt met Sarah Anderson (Chief Customer Officer) en Conor Crowley (Head of SupTech).

Zowel Anderson als Crowley ‘komen over’ van Vizor Software, een Ierse leverancier van regulatory en supervisory technologie die eerder dit jaar door Regnology werd overgenomen. Anderson vulde bij Vizor de rol van Chief Operating Officer en zal in haar nieuwe functie leiding geven aan de nieuw gecreëerde ‘klantsuccesfunctie’. Crowley was de oprichter en CEO van Vizor en wordt verantwoordelijk voor de leiding en groei van de SupTech-activiteiten van Regnology.

Regnology-CEO Rob Mackay is verheugd met de toetreding van Anderson en Crowley tot het bestuursteam. “Met hun uitgebreide ervaring in de technologiesector en sterke focus op klantsucces zijn zij een geweldige aanvulling op het executiveteam. Een ontzettend welkome versterking nu we de volgende fase van onze versnelde groei ingaan.

Sarah Anderson en Conor Crowley - Regnology

FIBR

Naast de benoemingen staat Regnology ook stil bij de komst (als klant) van FIBR. Vanuit het hoofdkantoor in Nederland verzorgt FIBR leningen aan het mkb in Europa. Het is daarbij de bedoeling dat ondernemingen via FIBR’s nieuwe technologieplatform toegang krijgen tot financieringen van plaatselijke kredietverstrekkers.

FIBR-CTO Jaap Boersma legt de keuze voor Regnology uit: “De complexiteit van wettelijke verslaglegging blijft toenemen. Om ons volledig op onze kernactiviteiten te kunnen concentreren, hebben we besloten een uitgebreid digitaliseringstraject in te gaan om die processen te stroomlijnen. De Abacus360-tool zal de reglementaire rapportering voor ons aanzienlijk vergemakkelijken door het proces te automatiseren. Samen met Regnology streven we naar een meer toekomstbestendige bankomgeving.”

“Ik ben blij dat we met FIBR opnieuw een financiële instelling hebben overtuigd van onze toegevoegde waarde”, vult Alexander Turlot (Country Lead Nederland bij Regnology) zijn partner aan. “We kijken ernaar uit om samen te werken aan de digitaliseringsreis en FIBR te ondersteunen om in de toekomst eenvoudiger en efficiënter aan de regelgeving te voldoen.”