BearingPoint RegTech gaat verder als Regnology

18 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

BearingPoint RegTech gaat verder door het leven als Regnology. De nieuwe naam staat synoniem aan de kernactiviteit van het bedrijf: Regulatory Technology. De RegTech noemt de naamswijziging een logische stap, nadat BearingPoint Group de RegTech-afdeling vorig jaar verkocht aan Nordic Capital. Sindsdien is het bedrijf operationeel gezien onafhankelijk.

Het zijn roerige tijden voor Regnology. In juni 2021 bereikte het destijdse BearingPoint RegTech ook al een belangrijke mijlpaal door de krachten te bundelen met het in Dublin gevestigde Vizor Software, een internationale marktleider op het gebied van RegTech en SupTech. Gezamenlijk hebben de bedrijven meer dan twintig jaar ervaringen op het gebied van RegTech-, RiskTech- en SupTechoplossingen.

Regnology-CEO Jürgen Lux noemt de naamsverandering een belangrijk ijkpunt voor het bedrijf. “We ronden de afscheiding van BearingPoint Group af en leggen de basis voor een nieuw hoofdstuk in ons gezamenlijke succes verhaal met Vizor Software.”

BearingPoint RegTech gaat verder als Regnology

“De nieuwe naam Regnology vertegenwoordigt zowel het verleden als de toekomst”, gaat Lux verder. “Ik ben zeer verheugd om samen met Vizor als Regnology te werken aan onze gezamenlijke doelstelling: het bieden van een wereldwijd platform dat toezichthouders en de sector verbindt om een sterke, stabiele, transparante en duurzame financiële wereld te creëren.”

Industrie transformeren

“We zijn trots op het nieuwe merk en kijken er erg naar uit om als Regnology de industrie te transformeren met innovatieve RegTech-, SupTech-, RiskTech- en Taxreporting-oplossingen”, vult Vizor-CEO en Regnology-Head of SupTech Conor Crowley zijn collega aan. “Samen zullen we onze strategie aansturen die staat voor een aanhoudende en duurzame groei.”