Regnology complementeert dienstenaanbod met overname Metadata

05 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Regnology heeft de overname van Metadata Technology aangekondigd. De nieuwste aanwinst van de regtech-specialist is een leverancier van Statistical Data en Metadata eXchange (SDMX)-oplossingen voor centrale banken en ‘nationale statistische instanties’ zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek.

SDMX-oplossingen zijn ontworpen om statistische data en metadata te vertalen om zo de uitwisseling tussen statistische organisaties en andere instellingen te verbeteren. Metadata – opgericht in 2005 – is een gespecialiseerde leverancier van SDMX-oplossingen en -softwaretools en bijbehorende consultancydiensten.

“Met de uitstekende technologieën van Metadata kunnen we de verwerking van statistische data veel efficiënter inrichten”, legt Regnology-Chief Revenue Officer Maciej Piechocki uit. “Dit stelt ons in staat om de rapportagedruk verder verlichten. We kunnen onze klanten nu simpelweg een verbeterd aanbod aanbieden.”

Regnology complementeert dienstenaanbod met overname Metadata

Piechocki legt daarnaast uit dat de overname van Metadata zijn eerdere overname van Vizor Software in 2021 complementeert. Vizor was op zijn beurt gespecialiseerd in regulatory en supervisory technologieën die wereldwijd worden gebruikt.

Nu alle kennis en kunde wordt samengevoegd, beschikt Regnology naar eigen zeggen over een steeds completere dienstverlening. “We maken het voor centrale banken, regelgevers en toezichthouders steeds gemakkelijk om de juiste data te verzamelen, risico’s te identificeren en inzichten te verwerven om sneller beslissingen te nemen in een voortdurend veranderende markt”, aldus Piechocki.