Vizor Software overgenomen door BearingPoint RegTech

05 juli 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

BearingPoint RegTech heeft Vizor Software overgenomen, een Ierse leverancier van regulatory en supervisory technologie. Samen leveren de twee bedrijven hun software aan meer dan 7.000 organisaties.

Met de overname van Vizor Software zet BearingPoint RegTech volgens topman Jürgen Lux “de volgende stap in zijn ontwikkeling.” Het bedrijf is vorig jaar ontstaan uit een spin-off van consultancykantoor BearingPoint, en wordt ondersteund door meerderheidsaandeelhouder Nordic Capital.

BearingPoint RegTech richt zich vooral op het tax, finance en reporting domein binnen de financiële wereld. Bekende oplossingen zijn Abacus Solution Suite, ABS+, EasyTax, FiTAX, FiRE). Het bedrijf levert ook oplossingen voor centrale banken en toezichthouders (Abacus360 Regulator).

De toevoeging van Vizor Software is complementair aan de producten van BearingPoint RegTech. Verder vullen de twee bedrijven elkaar ook op geografisch gebied aan. Waar BearingPoint RegTech beschikt over een sterk klantenbestand in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en ook in toenemende mate aangrenzende regio's zoals de Benelux, Ierland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk bedient, zijn de klanten van Vizor vooral te vinden in Afrika, Azië, Australië, Canada en het Midden-Oosten.

Conor Crowley, CEO van Vizor Software, geeft aan: “Het besluit van Vizor om de krachten te bundelen met BearingPoint RegTech is cruciaal voor de verdere ontwikkeling en internationale groei van ons bedrijf. We kijken ernaar uit om samen met RegTech een nieuw hoofdstuk te openen, niet alleen in de geschiedenis van ons bedrijf, maar ook op het gebied van RegTech en SupTech.”

Volgens recent onderzoek zal de vraag naar RegTech diensten sterk toenemen de komende jaren. RegTech software biedt financiële dienstverleners de kans om veel van hun regelgevende processen te automatiseren, en hiermee hun kwaliteit en efficiency te verhogen.