Regnology organiseert webinar over ESG-rapportage

07 maart 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Regnology en BearingPoint organiseren op 29 maart het webinar ‘How to tackle the challenges in ESG reporting’. In de online bijeenkomst wordt onder andere besproken welke uitdagingen en kansen ESG-rapporting (Environmental, Social en Governance) met zich meebrengen.

ESG is nu – en in de toekomst - één van de belangrijkste thema’s voor de financiële sector. Vanuit het bedrijfsleven en de samenleving winnen ESG-beleggingen aan populariteit en ook overheden investeren steeds meer in duurzamere economische projecten. In maart 2021 initieerde de Europese Bankautoriteit (EBA) een openbare raadpleging over de technische uitvoeringsnormen (ITS) van het Pillar III-wetsontwerp; een wet die betrekking heeft op de risico’s binnen de wereld van sustainable finance.

In juli 2021 publiceerde de Europese Unie een geactualiseerde versie van zijn sustainable finance strategie, hieruit zou volgens Regnology blijken dat er voor de verzekerings- en bancaire sector nog veel werk aan de winkel is.

Regnology organiseert webinar over ESG-rapportage

“De identificatie, het beheer en de rapportage van ESG-gerelateerde data en risico’s door banken en verzekeraars vormen dan ook een essentieel onderdeel van de duurzame Europese economische transitie.” Regnology waarschuwt dat ESG-factoren steeds meer zullen integreren in de regel- en rapportageverplichtingen van financiële bedrijven en toezichthouders.

Het RegTech bedrijf wijst erop dat op 31 december 2022 alweer het eerste ESG-rapportagemoment plaatsvindt. “Vanaf 2023 zal de openbaarmaking van ESG-risico’s halfjaarlijks zijn. Het is dus van cruciaal belang voor banken en verzekeraars om de impact van de complexe ESG-regelgeving op hun strategieën en processen volledig te begrijpen. Dit event helpt hen op de juiste weg.”

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.