Rob Mackay volgt Jürgen Lux op als CEO van Regnology

04 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Regnology heeft een wisseling van de wacht aangekondigd in de top van het bedrijf. Voormalig oprichter en CEO Jürgen Lux heeft besloten om een meer strategische rol op zich te nemen als senior adviseur van de Raad van Bestuur van Regnology en diens ‘eigenaar’ Nordic Capital. De RvB heeft Rob Mackay op basis van zijn “uitgebreide ervaring en sterke staat van dienst” aangewezen als de nieuwe algemeen directeur. 

Mackay was tot voor kort CEO van Itiviti, een wereldwijd financieel dienstverlener en technologieleverancier voor de kapitaalmarktsector. Tevens was hij als Chief Operating Officer verantwoordelijk voor de Cross-Asset Trading en Risk Business unit bij FIS (leverancier van banktechnologie). In een verder verleden was hij Chief Operating Officer bij Hedge Funds & Risk en Managing Director van Alternative Investments.

RvB-voorzitter Johan Ek is verheugd met de komst van Mackay. “Rob heeft in het verleden met succes toonaangevende bedrijven in de financiële software sector opgebouwd. De Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat zijn diepgaande inzicht in de behoeften van de klant en zijn sterke staat van dienst in het realiseren van internationale groei hem de juiste leider maken om Regnology naar het volgende niveau te tillen als een innovatieve en betrouwbare partner voor onze klanten.”

Rob Mackay, CEO, Regnology

Het is een uitdaging die Mackay ziet zitten. “Regnology is een bedrijf met een sterk aanbod en fantastische en toegewijde mensen. Ik kijk er ernaar uit om voort te bouwen op het indrukwekkende fundament. Ik kan niet wachten om – samen met mijn collega’s – bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf en de service, oplossingen en innovatie te leveren die onze klanten nodig hebben om hun zakelijke en strategische ambities te ondersteunen.”

Een nieuw tijdperk

Vertrekkend CEO Jürgen Lux noemt het logisch moment om het stokje over te dragen. BearingPoint Group verkocht onlangs de RegTech activiteiten aan Nordic Capital, sindsdien is Regnology onder de nieuwe naam operationeel gezien onafhankelijk. In juni 2021 bereikte het voormalige BearingPoint RegTech ook al een mijlpaal door de krachten te bundelen met het in Dublin gevestigde Vizor Software.  

Desondanks acht Lux het dus tijd om na bijna drie decennia een stap opzij te doen. “Regnology is ideaal gepositioneerd voor een succesvolle toekomst en ligt volledig op koers voor verdere groei”, legt Lux zijn beslissing uit. “Met Nordic Capital hebben we de juiste partner aan onze zijde. Ik ben blij dat ik als senior adviseur kan bijdragen aan het nieuwe hoofdstuk van het succesverhaal van onze onderneming.”

De Raad van Bestuur is Lux tot slot dan ook dankbaar voor de tomeloze inzet die hij sinds de oprichting van het bedrijf heeft laten zien. “Onder zijn leiding heeft Regnology zich – met name in de DACH-regio – gevestigd als een toonaangevende softwareleverancier in de RegTech-sector. We kijken ernaar uit om met Jürgen te blijven samenwerken in zijn nieuwe hoedanigheid.”