FLAIRS 2015 editie in teken van responsive banking

28 september 2015 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Dit jaar staat op 2 oktober het interbancaire evenement FLAIRS 2015 in het teken van Responsive Banking. Wat zijn de wensen en behoeften van een klant op korte- en langere termijn en hoe kan de bank hierop inspelen? Welke acties en innovaties moeten zij implementeren om te kunnen blijven voldoen aan de ‘wishlist’ van de klant en welke bijdrage kan de jonge bankier leveren aan dit proces?

Sinds 2006 wordt ieder jaar FLAIRS georganiseerd, een interbancair evenement voor de leden van de jongerenverenigingen van Van LanschotABN AMROINGRabobank en SNS Bank (voorheen: SNS Reaal). FLAIRS biedt kennisdeling en discussie tussen jonge bankiers in combinatie met actuele thema’s en inspirerende presentaties van prominenten van binnen en buiten de bankensector.

De financiële sector ontwikkelt zich razendsnel door veranderde klantwensen en de komst van FinTech start-ups. Tijdens de 2015 editie van FLAIRS, op 2 oktober, biedt het evenement voor jonge, ambitieuze bankiers opnieuw een platform om te ondersteunen bij hun zoektocht naar oplossingen voor de vragen die de hedendaagse en toekomstige veranderingen binnen de financiële sector met zich meebrengen. Welke innovaties en/of veranderingen zijn essentieel om tegemoet te kunnen blijven komen aan de wensen van klanten? Wat is effectiever; samenwerking met FinTech bedrijven of de concurrentiestrijd aangaan? Hebben de grootbanken de digitaliseringsslag gemist? Deze en vele andere thema’s zullen tijdens deze editie van FLAIRS centraal staan.

Flairs 2015

De dag biedt een interactief programma waarbij de inbreng van de deelnemers centraal staat. Bezoekers denken mee en gaan in discussie met een breed scala aan gasten van binnen en buiten de industrie. Het programma wordt afgetrapt door Auke Douwe Feenstra en Danny Mekic. Zij zullen een beeld schetsen van de ontwikkelingen die de banken de afgelopen jaren hebben doorlopen. Vervolgens richten ze hun blik op de toekomst. Hoe zien de banken er in de toekomst uit? Bestaan ze überhaupt nog wel en in welke vorm?

Aansluitend volgt een paneldiscussie waarin een aantal leden van de Raad van Bestuur en leden van het Management Team, die zijn afgevaardigd door de verschillende banken, hun visie met de deelnemers delen. Daarna worden de jonge bankiers uitgedaagd om tijdens de masterclasses mee te denken met FLAIRS partners EY, TIAS, KPMG, Yacht, PwC en Randstad.

Tias - pakkend - EY - PwC - KPMG - Yacht - Randstad

Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met een drietal presentaties door de CEO’s van Zencap, My Order en Bux. Daarin delen zij hun visie over de ideale bank met de deelnemers in de zaal. Dit alles zal plaatsvinden onder leiding van Barbara Baarsma, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

FLAIRS 2015 vindt plaats op vrijdag 2 oktober 2015 in het ABN AMRO hoofkantoor op de Gustav Mahlerlaan te Amsterdam. De inschrijvingstermijn is inmiddels gesloten. Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste informatie rondom FLAIRS, kijk dan op www.flairs.nl en/of volg FLAIRS via Facebook, LinkedIn en Twitter.