Recordaantal bezoekers verwacht op FFP congres 2014

29 september 2014 Banken.nl 3 min. leestijd

Dit jaar kent het FFP-congres, het jaarlijkse congres voor de Gecertificeerd Financieel Planner, een recordaantal deelnemers. Het aantal inschrijvingen ligt al op 700 en de verwachting is dat dit aantal in de komende dagen boven de 800 zal uitstijgen. Het FFP-congres 2014 vindt plaats op donderdag 9 oktober in het NBC in Nieuwegein.

FFP congres 2014

Met de titel ‘Vermogen om goed te plannen’ is het vizier van de 2014-editie van het FFP Congres gericht op enerzijds de vaardigheden en gedrag van de (gecertificeerd) financieel planner en die van de consument en anderzijds vermogensadvies. Naast topsprekers als Paul Armson en George Möller levert minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem ook een bijdrage aan het evenement.

Vertrouwenspersoon

Consumenten worden in toenemende mate zelf verantwoordelijk voor de inrichting van hun financiële toekomst.  Dat veronderstelt een grote mate van overzicht van hun huidige financiële situatie, inzicht in wensen en doelstellingen en het maken van verantwoorde keuzes. De (gecertificeerd) financieel planner is bij uitstek de (vertrouwens-)persoon die consumenten terzijde kan staan bij het uitstippelen van de financiële toekomst. Hiervoor zijn naast brede vakinhoudelijke kennis ook goed ontwikkelde vaardigheden en competenties nodig. Hoe zorg je voor een goede klik met de klant? Hoe lever je werkelijk toegevoegde waarde? Welke tools heb je nodig? Wat onderscheidt de financieel planner van andere financieel adviseurs in de branche? Vragen waarop sprekers uitgebreid ingaan tijdens expertmeetings.

Programma

In het plenaire gedeelte van het congres nemen onder meer FFP-directeur Bert Sonneveld en de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem het woord. De laatste doet dat via een video-interview. George Möller (oud Robeco en Euronext–topman en huidig voorzitter van de raad van toezicht van de AFM) spreekt in Nieuwegein over de gedragsdillema’s rond ethiek en financiën. Als slotspreker zal Paul Armson het podium betreden. De Brit is voor financieel planners in het Verenigd Koninkrijk dé inspiratiebron. Zijn concept ‘Lifestyle Financial Planning’ streeft naar eersteklas dienstverlening, die Armson typeert als ‘life changing’ voor zowel klant als adviseur.

In de ochtend hebben de congresdeelnemers in drie rondes de keuze uit 16 verschillende expertmeetings, variërend van profilering en adviesstijl tot pensioen en fiscale actualiteiten. Verder zijn er, in aansluiting op het overkoepelende congresthema ‘het vermogen om goed te plannen’, drie sessies over de plaats van vermogensadvies en beleggen binnen een financieel plan.

Aan het einde van de dag vindt de finaleronde van de Verkiezing FFP Financieel Planner van het Jaar plaats. Van 54 aanmeldingen in het voorjaar zijn er uiteindelijk drie finalisten overgebleven. Zij zullen op 9 oktober uitmaken wie zich de FFP Financieel Planner van het jaar mag noemen. De winnaar van die verkiezing wordt de opvolger van Greet Vernooij. Zij is dit jaar lid van de vakjury. Het oordeel van de jury telt voor 50% mee in de uiteindelijke verkiezing; de andere 50% wordt bepaald door de stemming van het publiek.

Congrespartners

De FFP is blij met de aanwezigheid van meer dan 25 congrespartners. Dat zijn: Aberdeen, BNP Paribas Investment Management, Bureau Taal, De Scheidingsdeskundige, Dukers & Baelemans, Ethna, Fidelity, Figlo, Franklin Templeton, Hoffelijk Financieel, Henderson, Invesco, J.P. Morgan, Instituut voor Pensioencommunicatie, Life Inspirations, MijnGeldzaken.nl, Movir, NNEK (Fondsenplatform), OHV Vermogensbeheer, Omniplan, Rabobank, Robeco Asset Management, Think ETF’s (BinckBank), Triodos Bank, Stichting LEF en Wijzer in Geldzaken.

Zie voor meer informatie over het FFP Congres de website www.ffpcongres.nl.