BinckBank

BinckBank, opgericht in 2000, is een onafhankelijke online bank voor beleggers. BinckBank heeft een top 5 positie in Europa en een beursnotering aan NYSE Euronext Amsterdam. Sinds 1 maart 2006 maakt het bedrijf onderdeel uit van de Amsterdam Midkap Index (AMX). De marktkapitalisatie eind juni 2012 bedroeg € 477 miljoen.

BinckBank heeft de ambitie om de grootste online bank voor beleggers van Europa te worden. Als de nummer één online bank voor beleggers in de Benelux met sterk groeiende activiteiten in Frankrijk is BinckBank hiervoor goed gepositioneerd. Eind juni 2012 bedroeg het aantal rekeningen meer dan 630.000.

De bedrijfsactiviteiten van BinckBank vinden plaats binnen de business units Retail en Professional Services. Retail biedt dienstverlening aan particuliere beleggers onder de labels Alex en Binck. Met het Binck label, dat gebruikt wordt in Nederland, België, Frankrijk en Italië, richten wij ons op de actieve en ervaren zelfstandig opererende belegger. Deze particuliere belegger bieden wij orderexecutie tegen scherpe tarieven in combinatie met een aantal faciliteiten zoals een beleggingssite die onder andere real time streaming koersen en nieuws, diepte van het orderboek, research, adviezen en analyses biedt.

Met het Alex label richten wij ons op de particuliere belegger die meer uit zijn vermogen wil halen. Hiervoor biedt Alex een uitgebreide beleggingssite, beleggingstrainingen, een online spaarrekening en online vermogensbeheer. Alex en Binck zijn in de afgelopen jaren meermaals door diverse onafhankelijke onderzoeksinstanties uitgeroepen tot “beste” online broker van Nederland.

Naast particuliere beleggers bedienen wij ook meer dan honderd professionele partijen. De business unit Professional Services biedt dienstverlening aan vermogensbeheerders, banken en verzekeraars. Via ons online product nemen wij het volledige effectentransactie- en bijbehorende bancaire administratieproces uit handen. Klanten van Professional Services kunnen kiezen voor een dienstverleningsovereenkomst met BinckBank of voor zelfstandig gebruik van de door dochteronderneming Syntel geleverde software, waarbij de klant zelf zorgt voor de uitvoering van haar dienstverlening.

BinckBank heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Spanje en heeft 684 FTE's in dienst eind juni 2012.

BinckBank | Nieuws