FFP: Steeds meer vrouwen financieel planner

20 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

In 2015 slaagden 16,2% meer vrouwen voor het financieel plannersdiploma FFP. Dat blijkt uit een analyse van de beroepsorganisatie voor financieel planners FFP. In absolute zin is het aantal vrouwelijke financieel planners in de periode 2013 tot en met de zomer van 2015 gestegen van 1044 tot 1184. Daarmee is ongeveer 31% van het totaal aantal gecertificeerd financieel planners vrouw.

Gelijke kansen

FFP-directeur Bert Sonneveld juicht deze ontwikkeling toe: “Het is goed om te zien dat het aantal mannen en vrouwen steeds dichter bij elkaar komt te liggen. Niet alleen in de financiële planning, maar ook in het aantal topvrouwen in de branche en het stijgende aantal vrouwelijke ondernemers. De consument kan door de diversiteit steeds vaker een vertrouwensrelatie opbouwen met een financieel planner die bij hem of haar past.”

Greet Vernooij, één van de eerste gecertificeerd financieel planners in Nederland en FFP-Financieel planner van 2013, herinnert zich nog goed dat ze zichzelf als vrouw moest bewijzen in de financiële wereld. Die tijden zijn definitief voorbij. “We hebben te maken met een veranderende wereld, waarin vrouwen hun kennis en kunde niet meer hoeven te bewijzen. Het geslacht van een financieel planner is niet belangrijk, het gaat om de kwaliteit van het advies.”