Triodos komt in CFO-zoektocht uit bij Kees van Kalveen

17 november 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kees van Kalveen is door de raad van commissarissen van Triodos Bank voorgedragen als Chief Financial Officer. Van Kalveen is de definitieve opvolger van André Haag, die in de zomer de overstap maakte naar de Volksbank.

De invulling van zowel de Chief Risk Officer en de Chief Financial Officer vormden het afgelopen jaar een ingewikkelde puzzel voor Triodos. De stoelendans begon in januari 2022 toen CRO Carla van der Weerdt ziek uitviel. Van der Weerdt werd in eerste instantie vervangen door Franca Vossen, maar die vertrok al binnen een half jaar.

Chief Financial Officer André Haag nam vervolgens ook (tijdelijk) de CRO-taken op zich; een dubbelrol die na het vertrek van Haag op het bordje kwam te liggen van Willem Horstmann. Met de aanstelling van Kees van Kalveen lijkt Triodos de puzzel te hebben opgelost. Horstmann blijft de CRO tot Van der Weerdt terugkeert van haar ziekteverlof.

Triodos komt in CFO-zoektocht uit bij Kees van Kalveen

De juiste ervaring

Van Kalveen was sinds 2013 lid van het management team van NN Bank. Eerst als Hoofd Treasury en sinds 2019 als Chief Financial Officer. Voor 2013 bekleedde hij verschillende managementfuncties op het gebied van finance, structured finance en treasury bij diverse financiële instellingen.

RvC-voorzitter Mike Nawas reageert verheugd op de komst van Van Kalveen. Hij legt uit dat Van Kalveen veel ervaring meeneemt op het gebied van financiën, treasury en balansbeheer. “Wij verwachten dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan de organisatie van Triodos.”

Daarnaast neemt Nawas de tijd om Willem Horstmann te bedanken voor zijn “uitstekende werk waarbij hij de rol van CFO en CRO op ad-interimbasis heeft gecombineerd.

Ook CEO Jeroen Rijpkema is tevreden met de keuze voor de nieuwe CFO. “Kees van Kalveen heeft de juiste ervaring en betrokkenheid bij onze missie om de rol van CFO met succes te vervullen. We kijken er zeer naar uit om samen met hem de agenda van Triodos uit te voeren.”

Met de aanstelling van Van Kalveen als CFO bestaat de Raad van Bestaat uit Jeroen Rijpkema (CEO), Willem Horstman (CRO a.i.), Jacco Minnaar (CCO) en Nico Kronemeijer (COO).