Willem Horstmann vult CFRO-positie Triodos in voor max half jaar

22 juni 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van Triodos heeft Willem Horstmann definitief benoemd tot ad interim Chief Financial & Risk Officer. Horstmann vult de positie aanvankelijk voor een periode van drie maanden in, waarna de RvC kan besluiten om de aanstelling met nog eens drie maanden te verlengen – een beslissing die samenhangt met de zoektocht naar een permanente kandidaat voor de CFO functie.

Horstmann is daarmee de tijdelijke opvolger van André Haag, die begin juni zijn vertrek kenbaar maakte. Haag was niet alleen de Chief Financial Officer van Triodos, hij nam ook tijdelijk de CRO-honneurs waar sinds het vertrek van a.i. Chief Risk Officer Franca Vossen. Feitelijk gezien is Horstmann dan ook de opvolger van de opvolger van de opvolger.

De opmerkelijke stoelendans in de top van de bank  begon een half jaar geleden; destijds maakte de duurzame bank bekend dat zijn CRO Carla van der Weerdt vanwege gezondheidsredenen haar taken voor maximaal twaalf maanden moest neerleggen. De bank dacht in Franca Vossen een tijdelijke opvolger gevonden te hebben, maar de eerst a.i. CRO besloot al snel voor een vaste aanstelling bij een andere financiële dienstverlener te gaan. André Haag nam beide keren de CRO-taken tijdelijk over.

Willem Horstmann vult CFRO-positie Triodos in voor max half jaar

Na het vertrek van Haag wordt nu dus voormalig RvC-lid Willem Horstmann naar voren geschoven. De kersverse ad interim CFRO werkte tot voor kort bij Aegon, waar hij meerdere functies vervulde, onder meer als lid van de Raad van Commissarissen, Chief Risk Officer en CFRO van Aegon Hypotheken. In een verder verleden was hij werkzaam bij Vivat Verzekeringen, Zwitserleven en Aegon Investment Management.