Ad Interim CRO Franca Vossen vertrekt vervroegd bij Triodos

17 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos moet opnieuw op zoek naar een tijdelijke vervanger voor zijn Chief Risk Officer Carla van der Weerdt. De bank maakte in januari bekend dat Van der Weerd haar taken vanwege gezondheidsredenen voor maximaal twaalf maanden moest neerleggen. Om die periode te overbruggen werd Franca Vossen in eerste instantie in maart als ad interim Chief Risk Officer aangesteld.

Vossen heeft nu echter voor een vaste aanstelling bij een andere financiële instelling gekozen, waardoor de bank genoodzaakt is om opnieuw een geschikte opvolger te vinden. Triodos heeft laten weten dat het zijn zoektocht naar een nieuwe tijdelijk CRO inmiddels is gestart.

De vertrekkende ad interim Vossen blijft tot juli verantwoordelijk voor de lopende risk en compliance onderwerpen, waarna André Haag – de huidige Chief Financial Officer – haar taken overneemt. Triodos kiest daarmee voor een vertrouwen constructie: Haag was namelijk ook al de tijdelijke waarnemer van de Risk-functie voordat Vossen werd aangesteld.

Ad Interim CRO Franca Vossen vertrekt vervroegd bij Triodos

Haag begon eveneens in 2019 bij Triodos. Hij kwam over van Deutsche Bank en was destijds de financieel directeur van Deutsche Holdings in Luxemburg. In een verder verleden was hij onder andere financieel adviseur bij accountantskantoor EY, werkte voor PA Consulting Group en was hij enige tijd bij IBM Financial Consulting.actief.

De Raad van Bestuur van Triodos Bank bestaat verder uit Jeroen Rijpkema (voorzitter en Chief Executive Officer), Andre Haag (Chief Financial Officer), Jacco Minnaar (Chief Commercial Officer) en Nico Kronemeijer (Chief Operational Officer).