Triodos-app toont impact van belegde euro

12 april 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Altijd al willen weten wat er precies van je belegde euro’s terecht komt? Na een “grondige” update van de app deelt Triodos precies die informatie. Klanten van de bank kunnen sinds kort op de app zien welke impact ze creëren met elke geïnvesteerde euro in een van de beleggingsfondsen van de bank. Triodos hoopt op die manier duidelijk te krijgen hoe bewust beleggen bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Zo zien klanten per fonds bijvoorbeeld hoeveel CO2 ze met hun belegging vermijden of hoeveel KWh duurzame energie wordt opgewerkt. Maar ook in het geval de belegging tot afval leidt, wordt dit door de app getoond. Daarnaast laat de app per beleggingsfonds zien welke Sustainable Development Goals Triodos-beleggers ondersteunen. Het doen van beleggingstransacties behoort uiteraard ook nog steeds tot de mogelijkheden.

Triodos biedt deze ‘duurzame transparantie’ niet alleen aan zijn beleggers. Ook spaarders kunnen vanaf juni op individueel niveau de impact zien die hun spaargeld via kredietverlening aan duurzame ondernemers en groene hypotheekleningen genereert. Naast de impact van hun geld, krijgen klanten in de app ook informatie te zien over de duurzame ondernemers en projecten die met behulp van de spaar- en beleggingsklanten van de bank gefinancierd worden.

Duurzame koploper

“Onze klanten hebben de bewuste keuze gemaakt om de missie van Triodos te steunen om positieve impact te maken met geld”, legt Greo Belgers (groepsdirecteur marketing van Triodos) uit. “We maken die missie nu op individueel niveau heel concreet en tastbaar door te laten zien welk effect elke euro heeft. De app helpt klanten daarbij meer bewuste keuzes te maken. Eerst door de impact  te laten zien en daarbij tips en suggesties te geven. In een later stadium worden er alternatieven geboden.”

Ons doel is innovatie nadrukkelijk in te zetten op gebieden die direct verbonden zijn met onze missie. De app is daar een goed voorbeeld van. Hiermee bevestigen we onze positie als duurzame frontrunner in de markt”, aldus Belgers.

Nederlandse en Belgische Triodos-klanten kunnen de app als eerste updaten. Vervolgens wordt de app in Spanje en het Verenigd Koninkrijk uitgerold.