Triodos nomineert André Haag als financieel directeur

12 november 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

André Haag is door Triodos Bank genomineerd als nieuwe financieel directeur. Naar verwachting kan Haag vanaf medio december zijn nieuwe kantoor gaan inrichten, daar zowel De Nederlandsche Bank als de ondernemingsraad de voordracht al hebben goedgekeurd. 

Triodos Bank opereert inmiddels al ongeveer een half jaar zonder financieel directeur. Toenmalig CFO Pierre Aeby nam afscheid tijdens de jaarvergadering van de bank afgelopen mei, op hetzelfde moment dat Carla van der Weerdt werd geïnstalleerd als nieuwe risicodirecteur. Normaliter beschikt Triodos Bank vanaf 13 december weer over een financieel eindverantwoordelijke, in de persoon van de Duitse bedrijfskundige André Haag. Of dat een voorbode is voor ongeluk zal de tijd leren, 13 december valt dit jaar namelijk op een vrijdag.  

Haag komt over van Deutsche Bank en is momenteel financieel directeur van Deutsche Holdings in Luxemburg. Hoewel slechts 37 jaar oud heeft Haag al veel ervaring opgedaan in de financiële wereld. Hij was onder meer financieel adviseur bij accountantskantoor Ernst & Young, werkte voor PA Consulting Group en diende enige tijd voor IBM Financial Consulting. Daarna maakte hij de stap naar Deutsche Bank waar hij tot op heden zit. 

Nominatie een formaliteit

Het bevestigen van de nominatie van Haag lijkt slechts een formaliteit. Zowel toezichthouder De Nederlandsche Bank als de ondernemingsraad van Triodos Bank hebben al een positief advies afgegeven. Met Haag erbij bestaat het algemeen bestuur van Triodos straks uit vier personen. Naast Haag zijn dat Peter Blom (CEO), Jellie Banga (COO) en eerder genoemde Carla van der Weerdt (CRO). 

“Andre Haag heeft een zeer relevante achtergrond. Hij brengt de bank waardevolle ervaring en nieuwe inzichten, in combinatie met betrokkenheid en enthousiasme”, laat Blom optekenen. “Ik heet hem van harte welkom bij Triodos en als lid van de Raad van Bestuur. Ik kijk uit naar onze toekomstige samenwerking."