Franca Vossen neemt CRO-taken bij Triodos tijdelijk over

18 maart 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos Bank heeft in Franca Vossen een tijdelijke vervanger gevonden voor Carla van der Weerdt. De bank maakte een maand geleden bekend dat de huidige Chief Risk Officer vanwege gezondheidsredenen haar taken voor maximaal twaalf maanden moest neerleggen.

Om die periode te overbruggen neemt Vossen haar taken voor één jaar over. Vossen zelf is overigens geen onbekende naam in de financiële sector. Zo bekleedt ze momenteel non-executive bestuursfuncties bij Coöperatie VGZ en MeDirect Bank België. Van 2017 tot 2020 was Vossen de CRO bij LeasePlan Corporation. In een verder verleden bekleedde zij diverse internationale senior managementfuncties op de finance en riskafdelingen van ABN AMRO, Fortis, ING en DLL.  

RvC-voorzitter Aart de Geus is verheugd met de voordracht van Vossen. “Franca is zeer ervaren op het gebied van risicomanagement en compliance. We verwachten dat ze een waardevolle bijdrage zal leveren aan de directie en aan Triodos als geheel. Tevens wensen wij Carla van der Weerdt een voorspoedig herstel toe.”

Franca Vossen neemt CRO-taken Triodos tijdelijk over

“De Raad van Bestuur kijkt uit naar de samenwerking met Franca”, vult Triodos-CEO Jeroen Rijpkema zijn collega aan. “Franca neemt niet alleen veel kennis en ervaring mee, ze is ook zeer toegewijd aan de missie van Triodos.”

De Raad van Bestuur van Triodos Bank bestaat uit Jeroen Rijpkema (voorzitter en Chief Executive Officer), Andre Haag (Chief Financial Officer), Franca Vossen (Chief Risk Officer), Jacco Minnaar (Chief Commercial Officer) en Nico Kronemeijer (Chief Operational Officer).