Jeroen Rijpkema verlengt Triodos-voorzitterschap met twee jaar

12 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van Triodos heeft in minder dan een half jaar ‘genoeg’ gezien van de kwaliteiten van Jeroen Rijpkema: de bank is voornemens om de oorspronkelijke tweejarige termijn met nog eens twee jaar te verlengen. Rijpkema blijft CEO tot minimaal mei 2025.

Volgens RvC-voorzitter Aart de Geus heeft Rijpkema – sinds zijn aanstelling in mei – blijk gegeven van een sterk leiderschap en een authentieke en inspirerende betrokkenheid bij de bank. “Met onze strategische uitdagingen heeft de directie baat bij stabiliteit. Wij zijn verheugd dat Jeroen heeft ingestemd met de verlenging van zijn termijn.”

Rijpkema heeft zijn vaardigheden gefinetuned in wat een indrukwekkende loopbaan in de financiële dienstverlening genoemd kan worden. In zijn ruim 33 jaar bij ABN AMRO heeft hij verschillende nationale en internationale leidinggevende functies mogen vervullen. In zijn laatste acht jaar bij de bank gaf hij als CEO binnen ABN AMRO leiding aan de Private Banking International tak. In die hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor alle private banking activiteiten van ABN AMRO buiten Nederland.

Jeroen Rijpkema nieuwe CEO Triodos Bank

Naast Jeroen Rijpkema (CEO en voorzitter), wordt de Raad van Bestuur gecomplementeerd met André Haag (Chief Financial Officer), Carla van der Weerdt (Chief Risk Officer), Jacco Minnaar (Chief Commercial Officer) en Nico Kronemeijer (Chief Operational Officer).