Ook CFO André Haag vertrekt bij Triodos

01 juni 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In navolging van ad interim Chief Risk Officer Franca Vossen heeft ook André Haag zijn vertrek bij Triodos kenbaar gemaakt. Haag is de Chief Financial Officer van de bank en nam ook tijdelijk de CRO-honneurs waar sinds het vertrek van Vossen. Het vertrek van Haag wordt tijdelijk opgevangen door RvC-lid Willem Horstmann.

Triodos-CEO Jeroen Rijpkema betreurt het vertrek van Haag, “maar respecteert zijn besluit om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging in zijn carrière”. Volgens Rijpkema heeft Haag een belangrijke rol gespeeld bij het verstevigen en diversifiëren van de kapitaalbasis van de bank. “Ik wil dan ook mijn dank uitspreken voor zijn harde werk en de behaalde resultaten en wens hem het allerbeste voor de volgende stap in zijn professionele leven.”

André Haag zelf noemt het een eer om te werken voor een door waarden gedreven bank. Desondanks stelt de vertrekkend CFO van Triodos dat hij uitkijkt naar zijn volgende uitdaging. “Ik zal de samenwerking met mijn Triodos-collega’s koesteren en wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in mij en de kans die ik heb gekregen om deel uit te maken van deze fantastische bank.”

Ook CFO André Haag vertrekt bij Triodos

Opvolger van de opvolger van de opvolger

Het vertrek van Haag volgt slechts twee weken nadat ook Franca Vossen haar vertrek bij Triodos aankondigde. Vossen was op haar beurt weer de vervangster van de tijdelijk met ziekteverlof vertrokken Chief Risk Officer Carla van der Weerdt. Triodos schuift nu RvC-lid Willem Horstmann naar voren om beide functies tijdelijk over te nemen.

De kersverse ad interim CFRO werkte tot voor kort bij Aegon, waar hij meerdere functies vervulde, onder meer als lid van de Raad van Commissarissen, Chief Risk Officer en CFRO van Aegon Hypotheken. In een verder verleden was hij werkzaam bij Vivat Verzekeringen, Zwitserleven en Aegon Investment Management.