Ook Triodos kondigt ontslagronde aan

25 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Nederlandse tak van Triodos Bank wil de komende tijd zo’n elf tot twaalf miljoen euro per jaar besparen. Om dat te kunnen realiseren voelt de bank zich genoodzaakt zijn personeelsbestand met een tiende te reduceren – wat neerkomt op ongeveer 150 werknemers. De aangekondigde reorganisatie gebeurt via natuurlijk verloop, herplaatsingen en gedwongen ontslagen en moet tegen 2024 afgerond zijn.

Topman Jeroen Rijpkema claimt dat de duurzame bank er ook niet aan ontkomt om met de huidige tijd mee te bewegen; het financiële landschap zou dermate veranderd zijn, waardoor ingrijpen onvermijdelijk is geworden. Triodos heeft €6 miljoen opzij gezet voor de reorganisatie.

Geheel onverwacht komt de ontslagronde dan ook niet. Triodos gaf vorig jaar al een dat zijn rendement omhoog moest, onder andere door op de kosten te letten. Al met al is de bank aan elke verdiende euro zo'n 80 cent aan kosten kwijt. Een aanzienlijk hogere cost-to-income ratio in vergelijking met de rest: ING (60,4%) Rabobank (63,8%), de Volksbank (67%) en ABN AMRO (76,4%) werken een stuk efficiënter.

Ook Triodos kondigt ontslagronde aan

Met de aangekondigde besparingen wil de duurzame bank zijn kostenratio terugbrengen naar 70% tot 75%. Een resultaat dat niet alleen behaald moet worden met besparingen. Triodos heeft namelijk ook bekendgemaakt dat het zijn activiteiten beter met elkaar wil afstemmen en daarbij mikt op een verdere groei in Nederland, België, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.