Triodos-CFO maakt transfer naar Volksbank

24 juni 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

André Haag wordt de nieuwe Chief Financial Officer van de Volksbank. Volgens de bank beschikt Haag over een “bewezen track record” als financieel bestuurder bij (inter)nationale financiële instellingen. Haag komt over van Triodos, waar hij sinds januari 2020 als CFO deel uitmaakte van de Raad van Bestuur.

De kersverse Volksbank-topman was van 2016 tot 2019 lid van de Raad van bestuur en CFO bij de Luxemburgse afdeling van Deutsche Holdings. Daarvoor doorliep hij sinds 2011 verschillende leidinggevende functies bij Deutsche Bank in zowel Luxemburg als Duitsland. Haag begon zijn carrière bij IBM Financial Consulting en werkte vervolgens in diverse functies bij PA Consulting Group en EY.

Gerard van Olphen is verheugd met de benoeming van Haag. Volgens de voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank beschikt de Duitser als ervaren CFO – waaronder bij een bank met een duurzaam en maatschappelijk profiel - bij uitstek over de juiste achtergrond en kwaliteit om bij te dragen aan een succesvolle realisatie van de strategie van de bank.

Andre Haag, Chief Financial Officer, Volksbank

“Ik heet André Haag van harte welkom bij de Volksbank”, vult directievoorzitter Martijn Gribnau zijn collega aan. “Zijn visie en ervaring zijn een waardevolle aanvulling op het Executive Committee en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken aan de verdere uitvoering van onze strategie.

Het Executive Committee van de  bank bestaat inmiddels uit zeven leden: Martijn Gribnau (Chief Executive Officer), Marinka van der Meer (Chief Customer Officer), Jeroen Dijst (Chief Risk Officer) en nu ook André Haag (Chief Financial Officer).

De overige Executive Committee - Marjolein de Jongh (Chief Transformation Officer), Michel Ruijterman (Chief Information Officer) en de Chief People & Organisation Officer (dit wervingsproces loopt nog) - hebben een niet-statutaire status.