Volksbank bezet volledig podium bij klantvriendelijkste bank-verkiezingen

24 mei 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Volksbankdochters RegioBank, SNS Bank en ASN Bank hebben goud, zilver én brons in de wacht gesleept bij de verkiezingen van de klantvriendelijkste bank van Nederland. Met een rapportcijfer van een 7,76 blijft RegioBank zijn zusters SNS Bank en ASN Bank (beiden 7,61) nipt voor. Rabobank (7,34) en ING (7,22) completeren de top vijf maar volgen op gepaste afstand.

Het is inmiddels alweer de vijfde keer dat RegioBank door de consument is verkozen tot de klantvriendelijkste bank van Nederland. De ‘regionale’ dochter van de Volksbank wist met zijn “lokale en huiselijke karakter” de titel ook al in 2017, 2019, 2020 en 2021 in de wacht te slepen. “Lokaal en nog echt het huiselijk bankgevoel. Bereid om je echt te helpen met zaken als je problemen hebt”, aldus een tevreden consument over de bank.

Volksbank-directievoorzitter Martijn Gribnau ziet het aanvoeren van de ranglijst als een bevestiging van de gekozen strategie. “Met drie van onze merken in de top vijf laten we zien dat we op de goede weg zijn met het structureel versterken van de relatie met klanten – een belangrijke hoofdpijler van de nieuwe strategie. We geven groeiprioriteit aan onze sterke, onderscheidende merken. Heel fijn dat dit door klanten op deze manier wordt herkend en ook gewaardeerd.”

Volksbank bezet volledig podium bij klantvriendelijkste bank-verkiezingen

Gemiddelde sector omlaag 

Het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland is een jaarlijks terugkerend onderzoek. Elk ‘groot en landelijk’ bedrijf in Nederland doet automatisch mee. Bij de huidige editie hebben in totaal 57.212 consumenten over 315 bedrijven hun mening gedeeld. Met een 8,16 eindigde Rituals op de eerste plek - Bol.com (8,12) en de Efteling (8,07) completeren de top drie klantvriendelijkste bedrijven van Nederland.

Sectorwinnaar RegioBank is in de gehele lijst terug te vinden op een respectievelijke 29ste plek (SNS Bank en ASN Bank delen plek 74 en 75). De bankensector als geheel deed het overigens iets slechter dan vorig jaar. Al met al scoorden de banken bij de huidige editie samen gemiddeld een 7,26 - in 2021 was het gedeelde rapportcijfer nog een 7,40.