Bitvavo's omzetgroei van 23.565% 'genoeg' voor nieuwe techaward

11 november 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Bitvavo is op de eerste plek geëindigd in de Deloitte Technology Fast 50. De cryptomarktplaats wist afgelopen jaar een omzetgroei te realiseren van maar liefst 23.565%.

Daarmee sleept het cryptobedrijf weer een award in de wacht. De cryptomarktplaats, die studenten Jelle de Boer, Tim Baardse en Mark Nuvelstijn in 2017 oprichtten op een Groningse zolderkamer, is uitgegroeid tot de lieveling van het crypto-beleggend publiek.

Zo werd Bitvavo in 2021 verkozen tot ‘Website van het Jaar’ in de Web Awards (categorie: financiële dienstverlening) en sleepte men dit jaar de ‘Best Crypto Exchange’ award in de wacht tijdens De Gouden Stier Awards van IEX, een titel die het niet zo lang geleden tijdens de Dutch Blockchain Awards ook in de wacht wist te slepen.

Bitvavo's omzetgroei van 23.565% 'genoeg' voor nieuwe techaward

23.565%

En nu kan Bitvavo dus opnieuw ruimte gaan vrijmaken in zijn prijzenkast. Bij de Deloitte Technology Fast 50 worden techbedrijven in het zonnetje gezet op basis van hun gerealiseerde groei. Een omzetgroei van 23.565% was genoeg voor Bitvavo om op de eerste plek te eindigen. Inmiddels helpt het platform meer dan een miljoen gebruikers in meer dan dertig landen met het kopen, verkopen en opslaan van maar liefst 175 verschillende cryptovaluta’s.

Bitvavo is ook populair, omdat het financiële veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo biedt het bedrijf een garantie aan klanten die hun geld kwijtraken in het geval iemand anders illegaal op hun account inbreekt. Met de zogeheten ‘Bitvavo Account Guarantee’ zijn gebruikers verzekerd dat ze tot maximaal €100.000 terugkrijgen als er ongeautoriseerde toegang plaatsvindt tot hun account en een aanvaller geld wegsluist naar een ander account.

Toegankelijk voor iedereen

“Afgelopen jaar zijn wij als Bitvavo ontzettend hard gegroeid”, legt CEO Mark Nuvelstijn uit. “Wij zien dit zelf als een mooie bevestiging van onze gebruikers die vertrouwen in het platform dat wij gebouwd hebben. Dat we hiermee de eerste behalen in de Deloitte Technology Fast 50 voelt voor ons als een erkenning voor de gekozen strategie en het harde werk van het team.”

“Ik ben dan ook trots op al onze medewerkers die samen met ons deze groeicijfers waargemaakt hebben. De markt voor crypto zal de komende tijd blijven groenen en wij zullen ons platform blijven verbeteren om digitale assets toegankelijke te maken voor iedereen”, aldus Nuvelstijn.