InsingerGilissen en Bitvavo opvallende winnaars bij Gouden Stier Awards van IEX

01 april 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Onder andere Bitvavo (beste Crypto Exchange), Lynx (beste Broker) en InsingerGilissen (beste Private Bank) zijn met hun neus in de boter gevallen bij de Gouden Stier awards van IEX. Bijna 4.500 beleggers stemden dit jaar op hun favoriete financiële dienstverleners voor IEX’s Beste Keuze overzicht, waaruit een vakjury vervolgens de uiteindelijke winnaars koos. Ook ABN AMRO (Publieksprijs Beleggingsinstelling), BNP Paribas (Turbo-aanbieder) en Triodos (Duurzaam Beleggingsfonds) vielen in de prijzen.

In totaal mochten twaalf financiële dienstverleners de walk of victory naar het podium maken om het felbegeerde gouden beeldje in ontvangst te nemen. Bij de verdeling van de prijzen keek de jury – bestaande uit professionals uit de sector zelf – met name naar de prestaties in het laatste jaar voor de klant. IEX noemt dit een breed begrip: omdat het om rendement kan gaan, maar ook om een beter productaanbod, lagere kosten of verbetering van de klantvriendelijkheid.

Vanwege de steeds grotere adoptie van digitale currencies in de financiële markten, besloot de organisatie dat het tijd werd om dit jaar ook een beste crypto exchange uit te reiken - een prijs die Bitvavo uiteindelijk in de wacht zou slepen. Uiteraard tot grote vreugde van CEO Mark Nuvelstijn.

Banken vallen in de smaak bij uitreiking Gouden Stier Awards van IEX

“We zijn dankbaar voor de erkenning die Bitvavo hiermee heeft gekregen als betrouwbare speler in de Nederlandse financiële sector. Onze nadruk heeft bij Bitvavo altijd gelegen op het creëren van de beste klantervaring en het eenvoudig toegankelijk maken van digitale currencies voor iedereen. 2021 was een heel erg mooi jaar”, besluit Nuvelstijn.

Cliënten geven de doorslag

Bitvavo is niet de enige opvallende winnaar. Net als in 2018, 2019 en 2020 won InsingerGilissen namelijk alweer voor de vierde keer achter elkaar de IEX Gouden Stier ‘Beste Private Bank’. De vakjury legt uit dat de klantbeoordeling hierbij de doorslag gaf. InsingerGilissen-CEO Frank Koster noemt de prijs een prachtige erkenning.

“Centraal in onze dienstverlening staat het persoonlijk contact. Het is fantastisch dat de hoge waardering door onze cliënten de doorslag heeft gegeven. Een geweldig compliment voor alle medewerkers van InsingerGilissen. Wij danken onze cliënten voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Beste broker

Klanttevredenheid speelde overigens ook een belangrijke rol bij de verdeling van de Beste Broker award. Uiteindelijk zou Lynx Beleggen er met de prijs vandoor gaan, waarmee het onder andere BUX en DeGiro achter zich liet. “Lynx combineert de zeer uitgebreide mogelijkheden van de Amerikaanse Interactive Brokersplatform met een Nederlandstalige servicedesk die de hoogste score van beleggers ontvangt”, legt de jury uit.