InsingerGilissen-CEO Peter Sieradzki opgevolgd door Frank Koster

17 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Frank Koster is per 1 januari 2022 de nieuwe baas van InsingerGilissen en volgt daarmee de Zuid-Afrikaan Peter Sieradzki op. Sieradzki – sinds 2017 de CEO van de vermogensbeheerder – gaat na een 37-jarig dienstverband bij de vermogensbeheerder met pensioen.

Koster kan bogen op ruim 25 jaar ervaring in de internationale financiële sector. Tot voor kort was Koster CEO van AXA in België en had hij zitting in AXA’s Group Executive Committee. Daarvoor was Koster CEO van ING Insurance Asia-Pacific. In een verder verleden bekleedde hij managementfuncties voor ING in Zuid-Korea, India en Amsterdam. Tevens richtte hij onlangs Algebrite op, een consultancybureau voor private equity beleggers, gericht op financiële diensten.

Volgens Thomas Rodermann, verantwoordelijk voor de Europese afdeling van Quintet Private Bank, heeft Koster zich in de afgelopen 25 jaar ruimschoots bewezen in de financiële sector. “Zijn waardevolle inzichten over de sector gaan bijdragen aan het nóg cliëntgerichter maken van InsingerGilissen. We heten Frank welkom in de Quintet familie.”

Frank Koster, CEO, Insinger Gilissen

Tegelijkertijd spreekt Rodermann ook zijn dankwoord uit aan de “exceptionele bijdrage” die Sieradzki aan de bank heeft gegeven. “We zijn hem erkentelijk voor zijn leiderschap en zijn commitment. We wensen hem alle geluk toe in de volgende fase van zijn leven.”

Boutique-speler

Koster is verheugd met zijn nieuwe uitdaging. Volgens de kersverse CEO is InsingerGilissen een “echte boutique-speler” met een rijke traditie, oog voor innovatie en een glasheldere focus om het juiste te doen voor de cliënt. Koster benadrukt dat bedrijven alleen waarde kunnen creëren als er gedeelde waarden zijn en het gezamenlijke doel duidelijk is.

“Ik zie dit terug bij zowel InsingerGilissen als Quintet Private Bank. Ik kijk ernaar uit om samen – met de cliënten en medewerkers van de bank – voort te bouwen aan het succes van InsingerGilissen, zodat het een nóg betere bank voor cliënt en medewerkers wordt.”

Tot slot stelt Sieradzki dat het een eer was om leiding te geven aan InsingerGilissen en dat hij met groot vertrouwen het stokje overdraagt aan Koster. “Ik ben ervan overtuigd dat Frank continuïteit en versterking in service hand in hand laat gaan”, legt de vertrekkend CEO uit. “Hij kan rekenen op de onverminderde inzet en betrokkenheid van ‘team InsingerGilissen’ en de steun van moederbedrijf Quintet.”