Moederbedrijf InsingerGilissen breidt uit naar Scandinavië

06 oktober 2020 Banken.nl 2 min. leestijd

Private banking-conglomeraat Quintet opent deze week een nieuwe standplaats in Denemarken, in de hoofdstad Kopenhagen. Daarmee zet het moederbedrijf van het Nederlandse InsingerGilissen de eerste stap in Scandinavië, als opmaat naar verdere uitbreiding in noordelijke richting. 

Sinds het begin van dit jaar valt Insinger Gilissen – zelf een fusie van de private banks Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen – onder de vlag van Quintet. Het bestuur van de organisatie zag in een samenbundeling van private banks van naam de manier om schaalvergroting te realiseren en de potentie van de verschillende entiteiten beter te benutten. Sommige banken opereren onder de naam Quintet, sommigen behielden hun eigen naam.

Vanuit het hoofdkantoor in Luxemburg-Stad werden aanvankelijk zeven vermogensbeheerders in zes verschillende landen aangestuurd, waarvan twee in Luxemburg zelf. Quintet liet al blijken geen gras te laten groeien over zijn ambities, want temidden van de coronacrisis opende men een nieuwe vestiging in Zwitserland. Minder dan een half jaar later start men ook in Denemarken, van waaruit men de sprong wil wagen naar de rest van Scandinavië. Quintet geeft aan enorme langetermijnkansen te zien in het koudste deel van Europa.

Private banking-professionals die in zijn voor een internationale uitdaging en eventueel nog een mondje Noors, Zweeds of Deens spreken doen er goed aan om eens te kijken naar de mogelijkheden bij Quintet. Momenteel kent de onderneming zo’n 2.000 medewerkers, maar wil zowel in Luxemburg als in Denemarken nieuw talent werven dat zich volledig op klanten uit de Noordse landen gaat richten. 

De dagelijkse leiding van Quintet in Denemarken komt in handen van Henrik Wyrwik, die weer rapporteert aan Søren Kjaer, CEO Nordics & Luxembourg bij Quintet. "Met een team ervaren en gemotiveerde collega's die allemaal even toegewijd zijn om voor elke cliënt het juiste te doen, zullen we ons voortdurend inzetten om op flexibele wijze de status-quo uit te dagen," aldus Kjaer. 

Volgens Quintet ligt de kracht van het organisatiemodel in de aanwezigheid van inzichten en expertise uit verschillende markten, wat bij nationale concurrenten automatisch wat minder het geval is. "Door overal waar we actief zijn gebruik te maken van de inzichten en middelen van de Quintet-familie als geheel, streven wij ernaar om het vertrouwen van onze cliënten te verdienen en een solide bedrijf zijn dat zich duidelijk van de rest onderscheidt”, aldus Kjaer.