Moederbedrijf InsingerGilissen heet voortaan Quintet

17 januari 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlandse private bank InsingerGilissen is één van de zeven Europese dochterondernemingen die allemaal onder hetzelfde moederbedrijf vallen. De naam van het moederbedrijf wordt statutair gewijzigd van KBL naar Quintet. Alle dochterondernemingen krijgen dezelfde gemeenschappelijke huisstijl, maar blijven wel actief onder de huidige naam. Voor klanten van InsingerGilissen verandert er wezenlijk dan ook niet veel.

KBL - voluit KBL European Private Bankers - is een bankgroep die actief is in zes Europese landen. De onderneming werd in 1949 opgericht in Luxemburg, alwaar het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is. De naam zegt het al, de groep richt zich uitsluitend op private banking en wealth management activiteiten. Per vandaag gaat de bankgroep verder door het leven als Quintet.

Vijf zintuigen

De naamswijziging komt op een moment dat Quintet veel investeert in het beter benutten van de potentie die de banken als groep hebben. Quintet wil groeien door onder meer uitbreiding van het dienstenaanbod en vergroting van de internationale reikwijdte. De veronderstelling is dat dit sneller en effectiever gaat met één huisstijl. Die huisstijl wordt mede gekenmerkt door een nieuw logo van vijf ringen die met elkaar verbonden zijn. De vijf ringen symboliseren de vijf menselijke zintuigen en het aantal vingers dat mensen aan een hand hebben. 

"Onze nieuwe naam staat voor wie we zijn als bedrijf en hoe we waarde toevoegen," aldus Jakob Stott, CEO, Wealth Management. "Net als een muziekgezelschap brengen we diverse standpunten en verschillende perspectieven samen, zodat we aan de behoeften van onze cliënten kunnen voldoen en hun vertrouwen verdienen door altijd dat te doen wat voor hen het beste is.

De merknaam InsingerGilissen blijft zoals gezegd gewoon bestaan. Wel krijgt de Nederlandse bank een nieuw jasje en wordt de merknaam voortaan aangevuld met de woorden ‘a Quintet private bank’. Bij InsingerGilissen zijn ze overigens wel gewend dat er iets verandert aan de huisstijl, want het is nog maar vrij kort geleden dat InsingerGilissen zelf een samensmelting werd van de private banken Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen.  

Quintet Private Bank bestaat uit de volgende dochterondernemingen: Brown Shipley (VK), InsingerGilissen (Nederland), Quintet España (Spanje), Quintet Luxembourg (Luxemburg), Merck Finck (Duitsland), Puilaetco (België), Puilaetco (Luxemburg).