Moederbedrijf InsingerGilissen opent eerste kantoor in Zwitserland

07 mei 2020 Banken.nl 3 min. leestijd

Quintet – het moederbedrijf van de Nederlandse private bank InsingerGilissen – start met activiteiten in Zwitserland. Het is niet zomaar een organische ontwikkeling, maar een direct gevolg van de overname van Bank am Bellevue, de vermogensbeheertak van de Bellevue Group. Quintet wil de status van Zwitserland als vermogensbeheercentrum koppelen aan het bestaande netwerk van private banken elders in Europa.

Het is bijna niet voor te stellen dat een private banking-conglomeraat niet actief is in Zwitserland. De Alpenrepubliek is sinds jaar en dag het beloofde land voor alles wat te maken heeft met vermogensbeheer, private banking en wealth management. Toch was dat het geval bij Quintet, in Nederland vooral bekend als moederonderneming van de enkele jaren terug gefuseerde private bank InsingerGilissen. Deze week opent Quintet in Zürich zijn eerste kantoor.  

De naam Quintet bestaat nog niet zo lang, pas sinds het begin van dit jaar. Voorheen stond Quintet bekend onder de naam KBL, waarbij de ‘L’ staat voor het land van oprichting namelijk Luxemburg. Quintet was ten tijde van de naamswijziging actief in zes Europese landen, deels onder de naam Quintet en deels onder reeds bestaande merknamen zoals met InsingerGilissen het geval is en voorlopig ook blijft. 

Quintet Zwitserland start met 40 personeelsleden, waarvan de helft overkomt van Bank am Bellevue. Het kantoor heeft zich ten doel gesteld om in de komende twaalf maanden het personeelsbestand te verdubbelen, wat in deze tijd vermoedelijk best een uitdaging is. Toch is men bij Quintet vol vertrouwen en geloven ze sterk in de combinatie van de flexibiliteit van een kleinere bank met de financiële middelen en reikwijdte van de hele groep. Het bedrijf geeft aan een nieuwe norm te willen stellen in private banking, een toch zeer volwassen sector in Zwitserland.

“Met de juiste mensen, cultuur, financiële middelen en lange termijn horizon, hebben wij een unieke kans om de status quo uit te dagen. Ik verheug me erop om een vernieuwende private bank op te bouwen, die klein genoeg is om daadwerkelijk persoonlijk te zijn en groot genoeg om toegang tot de wereld te bieden", laat de nieuwe CEO Emmanual Fievet optekenen. "Samen met mijn collega's hier in Zürich en in heel Europa, zullen we focussen op wat er voor onze stakeholders het meeste toe doet. Complexe verbanden en processen willen we mijden, uiteenlopende standpunten omarmen en ons bedrijf laten groeien met de wensen en dromen van onze cliënten als uitgangspunt.

Lees ook:
Consolidatie in vermogensbeheer ruimt middenpartijen uit de weg