InsingerGilissen opent haar deuren

06 oktober 2017 Banken.nl 2 min. leestijd

Deze week heeft private bank InsingerGilissen formeel haar deuren geopend. De bank is een fusie van Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen, twee private banken die kunnen bogen op een rijke historie. Met de fusie wil de nieuwe bank een groter aantal producten en diensten bieden aan haar bestaande klanten en haar nieuwe klanten.

Het hing al enige tijd in de lucht en praktisch gezien was al duidelijk dat Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen zouden gaan fuseren. Vorig jaar kwam de eerste bevestiging van een fusie al naar buiten, maar het was nog wachten op goedkeuring van onder andere De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB). Die goedkeuring kwam onlangs en dat maakte de weg formeel vrij voor de fusie tot InsingerGilissen. Afgelopen weekend vond de migratie naar één bancair platform en één merk plaats.

Schaalvergroting

De fusie tussen Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen staat niet op zichzelf. Er is de laatste jaren veel beweging in het landschap van private banken. Van Lanschot Kempen toonde zich actief met de overname van de private banking activiteiten van Staalbankiers en vrij recent werd door hetzelfde Van Lanschot Kempen de overname van de Nederlandse wealth-managementtak van UBS afgerond. Private banken hebben steeds meer moeite om organisch te kunnen groeien, onder meer door toegenomen regulering vanuit overheden, zowel nationaal als supranationaal. Dat leidt enerzijds tot lagere vermogensdrempels en anderzijds tot fusies en overnames. Meerdere banken beschouwen schaalvergroting als middel om het hoofd boven water te houden.

Insinger de Beaufort, Theodoor Gilissen

Menselijke maat

Door het ontstaan van schaalvoordelen ontstaat meer ruimte voor innovatie en profiteren volgens de bank bestaande en nieuwe klanten van een groter aanbod aan diensten en producten. InsingerGilissen beschrijft zichzelf als een bank van vlees en bloed, waarin de menselijke maat nog steeds centraal staat. “Met onze manier van private banking, gericht op persoonlijke aandacht en diepgaand contact, reduceren we onzekerheid, begeleiden we cliënten en hun families gedurende hun hele leven in het oplossen van vermogensvraagstukken en helpen we hen om hun vermogen zeker te stellen. Voor nu én voor de volgende generatie,” aldus Peter Sieradzki, CEO van de nieuwe fusiebank.