Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen: 1 private bank

13 april 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

De private banken Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort gaan samen verder. KBL European Private Bankers uit Luxemburg, het moederbedrijf van Theodoor Gilissen, neemt Insinger de Beaufort over van de Franse bank BNP Paribas Wealth Management. Beide bedrijven maakten bekend dat ze daarover een voorlopige overeenkomst hebben gesloten.  

Fusie in eerste helft 2017 gerealiseerd

Naar verwachting zal de overname later in het jaar worden afgerond. De beoogde fusie zal in de eerste helft van 2017 worden gerealiseerd. Het fusiebedrijf heeft dan ruim €20 miljard aan vermogen onder beheer. De beide private banken behoren tot de oudste financiële instellingen voor vermogende particulieren van Nederland. Toezichthouders, stakeholders en andere belanghebbenden moeten zich nog uitspreken over de overeenkomst. Voor KBL is het de derde overname in anderhalf jaar. Door de fusie zullen de klanten volgens KBL profiteren van schaalvoordelen.

Theodoor Gilissen koopt Insinger de Beaufort

Bredere dienstverlening

“De voorgenomen fusie is een perfecte match die zowel voor bestaande als nieuwe klanten tastbare voordelen zal opleveren. Zo kunnen wij onze dienstverlening verder verbreden en kunnen wij meer investeringen doen in het realiseren van een optimale klantbeleving”, stelt CEO Peter Sieradzki van Insinger de Beaufort. “Wij vullen elkaar goed aan in het aanbod van specifieke dienstverlening aan vermogende particulieren, stichtingen, verenigingen en institutionele beleggers”, zegt bestuursvoorzitter Tanja Nagel van Theodoor Gilissen.

Personele details nog onbekend

Wat de fusie voor het personeel betekent is nu nog niet helder. Hoe de fusiebank gaat heten is ook nog niet bekend. Daarnaast zullen de nieuwe managementstructuur en bestuursposities nog moeten worden uitgewerkt. Bij Theodoor Gilissen, opgericht in 1881, werken zo’n tweehonderd medewerkers in vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen en Rotterdam. De private bank beheert een vermogen van ruim €12 miljard. Insinger de Beaufort werd opgericht in 1779. Bij de private bank werken in vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Londen zo’n 230 medewerkers.

Tijd rijp voor consolidatie

Insinger de Beaufort heeft een beheerd vermogen van iets meer dan €10 miljard. “Beide bedrijven zijn goed in het beleggingsbeleid en hebben een persoonlijke aanpak”, zegt bestuursvoorzitter Tanja Nagel van Theodoor Gilissen in het FD. Volgens CEO Peter Sieradzki van Insinger de Beaufort is de tijd rijp voor consolidatie, als je naar de markt als geheel kijkt.