Mogelijk passeert grens van half miljard aan uitstaande leningen

16 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Mogelijk viert het feit dat er voor €500 miljoen aan lopende leningen uitstaat. “De groei zit er flink in”, concludeert algemeen directeur Folkert Eggink (de fintech werd in 2016 opgericht) logischerwijs. Het vastgoedfinancieringsplatform stelt zich elk jaar een verdubbeling in aanvragers, investeerders en het aantal gefinancierde objecten ten doel. “We verwachten aankomend jaar dan ook om de grens van €1 miljard aan uitstaande leningen te passeren.”

Eggink legt uit dat ondernemers en vastgoedbeleggers bij Mogelijk terecht kunnen voor financieringen vanaf €50.000 tot €10.000.000. “Doordat wij onze focus 100% hebben op het financieren van vastgoed en we daar veel kennis van hebben, kunnen we naast commercieel vastgoed de meest uiteenlopende objecten financieren. Langlopend, kortlopend, transformaties, agrarische gronden en zelfs recreatiewoningen op Curaçao en Bonaire.“

De directeur is trots op het bereikte resultaat van de fintech, maar vooral ook op het vertrouwen van zijn investeerders, intermediairs en aanvragers. “Hun vertrouwen bevestigt ons in het feit dat wij de toonaangevende vastgoedfinancier zijn voor mkb’ers en vastgoedbeleggers en dat wij ook een betrouwbare partner zijn voor private en institutionele investeerders.

Mogelijk passeert grens van half miljard aan uitstaande leningen

Deze betrouwbaarheid zit hem, volgens Eggink, in het feit dat Mogelijk zijn investeerders veel zekerheden biedt. “Wij combineren bijvoorbeeld leningadministratie met een factoringsdienstverlening voor investeerders, daarmee zorgen wij ervoor dat de rente en aflossing op iedere eerste werkdag van de maand op de rekening staan van de investeerder en nemen we tegelijkertijd het risico op een eventuele wanbetaling weg.”

De toekomst

Het succes van Mogelijk motiveert het bedrijf om zichzelf te blijven verbeteren. Eggink verwacht in de toekomst dan ook een grotere verscheidenheid aan oplossingen te kunnen bieden voor ondernemers, vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars.

“Dit doen we met innovatieve IT-oplossingen en met een persoonlijke relatie tussen onze klanten, het intermediair en onze collega’s/ Wij willen blijvend bijdragen aan de groeidoelstellingen van ondernemers en vastgoedbeleggers en daarmee een substantiële bijdrage leveren aan de economie van Nederland.”