Hypotheekmarkt heeft er met bunq een nieuwe speler bij

09 december 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bunq heeft aangekondigd dat het als “eerste Europese mobiele bank” de hypotheekmarkt wil betreden. Om deze dienst te kunnen leveren, is bunq de samenwerking aangegaan met Tulp Hypotheken (een Nederlands leningenplatform). De uitrol van hypotheken in Nederland wordt begin 2022 verwacht.

De online bank legt uit dat Nederland de sterkste huizenprijsstijging van de afgelopen twintig jaar laat zien en daarmee behoort tot de grootste stijgers in de Europese Unie. Met het nieuwe product stelt bunq in te spelen op de behoeftes van de mensen die “het hardst worden getroffen” door de krapte op de woningmarkt: starters die snel en eenvoudig hun eerste huis willen kopen.

Het is de bedoeling dat de hypotheekaanvragen binnen 24 uur worden beoordeeld. Daarnaast is bunq voornemens om klimaatbewuste consumenten te ondersteunen bij het milieuvriendelijker maken van hun woning, bijvoorbeeld met behulp van isolatie of zonnepanelen.

Hypotheekmarkt heeft er met bunq een nieuwe speler bij

“Bij bunq zijn we constant bezig met innoveren om onze gebruikers van dienst te zijn”, legt bunq-CEO en oprichter Ali Niknam uit. “Dat we onze gebruikers als eerste mobiele bank in Europa hypotheken aanbieden is een geweldige ontwikkeling voor iedereen bij bunq.”

Ook Paul Wessels, medeoprichter en CCO van de Tulp Group, is verheugd met de samenwerking. “Tulp kijkt ernaar uit om bunq te ondersteunen om een succesvolle nieuwe kredietverstrekker te worden op de Nederlandse markt. Tevens is deze samenwerking een mooie kans voor de verdere positionering van ons bestaande platform.”