Nieuwe aanbieder Tulp Hypotheken opent deuren

18 mei 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vanaf deze week is Tulp Hypotheken een nieuwe speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. De aanbieder richt zich naar eigen zeggen vooral op hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor bestaande woningen met lange en rentevaste periodes.

Dat Tulp Hypotheken actief zou gaan worden in Nederland was al enige tijd bekend. Het is al van 2016 geleden dat het bedrijf aankondigde zich te willen mengen in de strijd. Het heeft tot mei 2018 geduurd alvorens Tulp ook daadwerkelijk van start is gegaan. Volgens oprichter Paul Wessels heeft dat zo zijn redenen: “Vlak voor we in 2016 van start gingen, trok de grootste investeerder zich totaal onverwacht terug. We hebben daarna de tijd genomen om relaties op te bouwen met nieuwe buitenlandse investeerders.”

Nieuwe aanbieder Tulp Hypotheken opent deuren

Tulp biedt hypotheken aan voor bestaande woningen met lange rentevaste periodes. Op het moment van schrijven biedt Tulp een hypotheek aan met een vaste rente van 2,78% over een periode van 20 jaar. Jaarlijks kan bovendien tot 25% boetevrij worden afgelost. Waar momenteel veel aandacht is voor starters richt Tulp zich dus juist op een ander segment, namelijk de huizenbezitters die bijvoorbeeld willen uitbouwen of oversluiten.

Buitenlandse investeerder

Tulp Hypotheken is voor de financiering van de hypotheken een samenwerking aangegaan met TwentyFour Asset Management. Dit Londse asset management bedrijf beschikt over een vermogen van circa €14 miljard. Volgens oprichter Wessels kan Tulp Hypotheken daarmee in elk geval de eerste anderhalf jaar mee vooruit: “Wij hebben om te beginnen een aanzienlijk bedrag beschikbaar waarmee we de eerste 12 tot 18 maanden hypotheken kunnen verstrekken.”

De afzet van en het advies over de hypotheken vindt plaats via DAK, Finenzo, VCN-United Capital, De Financiële Makelaar en Huismerk. De afhandeling en dienstverlening vindt plaats bij deze volmachtbedrijven of via hypotheekverwerker Stater.