Bunq passeert grens van vijf miljoen geplante bomen

24 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In mei berichtte bunq nog dat het – namens zijn klanten – in vier maanden tijd één miljoen bomen had geplant. Een half jaar later zijn daar nog eens vier miljoen bomen bijgekomen, waarmee de teller op vijf miljoen geplante bomen staat. Volgens de Europese challenger bank wordt daarmee een hoeveelheid CO2 gelijk aan meer dan 1,6 miljoen vluchten van New York naar Parijs gecompenseerd.

Voor elke €100 die bunq Easy Green gebruikers uitgeven met één van hun bunq betaalpassen, doneert de challenger bank een boom aan Eden Reforestation Projects, een non-profit organisatie die in ontwikkelingslanden werkt aan de wederopbouw van ontboste gebieden.

In een onlangs gepubliceerd onderzoek van de Eerlijke Geldwijzer, waarin de klimaatverbintenissen, beleidsregels en actieplannen van 27 Nederlandse financiële instellingen werden beoordeeld, eindigde bunq (samen met Triodos) met een 8 op de derde plek. Alleen de Volksbank scoorde met een 9 beter. De milieuorganisatie benadrukte daarbij dat de challenger bank in zijn totaliteit niet investeert in de energiesector.

Bunq passeert grens van vijf miljoen geplante bomenBunq stelt zich actief te richten op het terugdringen van de jaarlijkse uitstoot van 8100 ton CO2, “een fractie van de ecologische voetafdruk van een gemiddelde financiële instellingen”. De bank stelt voorop te lopen in de “groene revolutie”, waarbij technologie steeds vaker wordt ingezet om klimaatverandering aan te pakken en de overgang naar schone energie te versnellen.

Volgens bunq-CEO en oprichter Ali Niknam hebben bunq-klanten duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “Samen doen we er alles aan om te herdefiniëren wat bankieren is en wat het voor onze planeet kan betekenen. We hopen dat de aankondigingen van vandaag laten zien welke indrukwekkende stappen bunq al heeft gezet.”