Bunq introduceert 'Local Currency'

27 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Op het moment dat de internationale reisbeperkingen steeds verder worden opgeheven, kondigt bunq de lancering van zijn nieuwe account aan: ‘Local Currency’. Met Local Currency kunnen klanten van de online bank “gemakkelijk” allerlei soorten valuta ontvangen, omwisselen, vasthouden en uitgeven.

Bunq legt uit dat corona een nieuwe generatie digitale nomaden heeft ontketend. “Meer en meer internationaal reizende afstandwerkers hebben de band tussen werkplek en inkomen verbroken. Bunq stelt deze nieuwe generatie in staat lokaal te bankieren zonder een apart onboardingproces.”

De introductie van de nieuwe account volgt kort op de toevoeging van IBAN’s uit Europese landen, ongeacht de woonplaats van de gebruiker. Bunq stelt dat alle IBAN’s voor euro bankrekeningen binnen de Single Euro Payments Area (SEPA) gelijk moeten worden behandeld en universeel geaccepteerd moeten worden, maar dat in de praktijk discriminatie van buitenlandse IBAN’s in SEPA-landen nog altijd gemeengoed is.

Waar andere banken nog een bewijs van ingezetenschap nodig hebben om een landen IBAN te registeren, laat de online bank zijn gebruikers de nieuwe multi-valutarekeningen direct koppelen aan meerdere Europese IBAN’s, zonder de bunq-app te hoeven verlaten.

Meerdere valuta’s in één app

Ali Nikman, oprichter en CEO van bunq, is verheugd met lancering van de Local Currency-account. “Voor alle gebruikers van bunq, zowel zakelijk als privé, heeft het enorme voordelen. Ze hebben nu de vrijheid om gemakkelijk meerdere valuta te gebruiken in één app.”

Bunq-gebruikers kunnen eerste instantie hun geldzaken afhandelen in Amerikaanse dollars, Britse ponden, Zwitserse franken, Bulgaarse lev en Poolse zloty’s. De online bank stelt dit jaar nog meer valuta’s toe te voegen, waarbij de gebruikers zelf kunnen aangeven (middels online feedback) welke valuta als eerste aan de beurt zijn.