Bunq plant één miljoen bomen in vier maanden tijd

14 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Om de klimaatcrisis te bestrijden heeft Bunq – namens zijn klanten – sinds januari 2021 een recordaantal van één miljoen bomen geplant.

De Europese challenger bank biedt klanten verscheidene producten aan waarmee ze CO2-neutraal kunnen worden in minder dan twee jaar tijd, waaronder het planten van bomen voor iedere honderd euro die klanten van de bank uitgeven. Bunq stelt op deze manier de wereld groener te maken namens hun leden, zonder dat zij er zelf moeite voor hoeven te doen.

Daar stoppen de groene ambities van de bank overigens niet. Bunq kondigde tevens aan actief te werken aan het terugbrengen van zijn 8,100 ton aan CO2-emissie. De neo-bank publiceert zijn inzet, doelen en meetmethoden in een speciaal rapport volgens de standaard van ‘Partnership for Carbon Accounting Financials’. Bunq stelt zo voorop te lopen in de groene revolutie, om met technologie klimaatverandering tegen te gaan en de energietransitie in een stroomversnelling te brengen.

Bunq plant één miljoen bomen in vier maanden tijd

Bankieren opnieuw definiëren

Volgens Ali Niknam, oprichter en CEO van Bunq, wordt de bank door huidige technologieën geholpen om de uitdagingen van vandaag aan te gaan. “Bunq doet er alles aan om opnieuw te definiëren wat bankieren is en wat het kan doen voor onze planeet. Om de klimaatcrisis het hoofd te kunnen bieden, moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We hopen dat ons enthousiasme en inzet anderen inspireert om ons te volgen.”

Lees ook: ASN Bank uitgeroepen tot duurzaamste bank van Nederland