Bunq betreedt de 'Franse IBAN' markt

04 juni 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de introductie van de nieuwste versie – ‘Update 17’ – van zijn mobiel bankieren app, krijgen bunq-gebruikers in Frankrijk voortaan een Franse IBAN. Hierdoor sluit hun bunq-account “perfect” aan op hun leven in Frankrijk. In april lanceerde bunq reeds Duitse IBAN’s voor gebruikers in Duitsland. De online bank hoopt later dit jaar ook in andere Europese landen lokale IBAN’s aan te kunnen bieden.

Bunq schrijft dat alle IBAN’s voor euro bankrekeningen binnen de Single Euro Payments Area (SEPA) gelijk moeten worden behandeld en universeel geaccepteerd moeten worden, maar dat in de praktijk discriminatie van buitenlandse IBAN’s in SEPA-landen nog altijd gemeengoed is. Bunq is aangesloten bij de organisatie acceptmyiban.org, waar gebruikers IBAN-discriminatie gemakkelijk en veilig kunnen melden bij de juiste autoriteiten. Bunq zal tevens een kantoor openen in Parijs.

‘The Free’

Sinds de oprichting in 2012 betrekt bunq zijn gebruikers bij de ontwikkeling van zijn product. Met de komst van lokale IBAN’s zet de Europese challenger bank deze aanpak voort om zijn community ‘The Free’ rechtstreeks te betrekken bij de ontwikkeling van zijn app. Naast de introductie van de Franse IBAN’s zijn onder andere ook de ‘SOS-support’, ‘Batch acties’, ‘Easy Bank’ en ‘Vrienden 2.0’ toegevoegd, belangrijke features van de nieuwe update.

Bunq betreedt de 'Franse IBAN' markt

Volgens Ali Niknam, CEO en oprichter van bunq, zijn de product teams, designers, ontwikkelaars en andere werknemers van bunq doorlopend aan het luisteren naar de wensen en behoeften van zijn leden.  “Voor ons bestaat niet zoiets als ‘perfect’, want het is onze missie om continu te innoveren om zo een product te maken dat onze gebruikers echt willen. Met de nieuwe update 17 van onze app bieden we nu tal van nieuwe features om gebruikers te helpen hun financiën eenvoudig te beheren en meer grip op hun geld te krijgen.”

Lees ook: Mastercard en bunq lanceren True Name