Gita Salden verlengt voorzitterschap BNG Bank met vier jaar

22 december 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van BNG Bank heeft Gita Salden met ingang van 1 januari 2022 herbenoemd als CEO van de bank voor een termijn van vier jaar.

Salden trad vier jaar geleden (op 1 januari 2018) in dienst van BNG Bank als voorzitter van de Raad van Bestuur. Voordat ze bij BNG Bank neerstreek was zij jarenlang directeur Financiële Markten bij het Ministerie van Financiën en plaatsvervangend Thesaurier-Generaal. Salden werd een belangrijke rol toebedeeld voor het behoud van de stabiliteit op de financiële markten tijdens de bankencrisis.

RvC-voorzitter Huub Arendse is verheugd met de herbenoeming. “We zijn zeer tevreden over de wijze waarop Gita in haar rol van CEO de strategie heeft aangescherpt, met een duidelijke keuze maatschappelijke impact en klanten in het publieke domein. De RvC ziet met vertrouwen uit naar de wijze waarop Gita hieraan in haar tweede termijn een vervolg gaat geven.”

Gita Salden, Chairman Executive Committee, BNG Bank

Salden was de afgelopen vier jaar – en blijft ook de aankomende vier jaar – binnen de bank direct verantwoordelijk voor Strategie, Human Resources, Communicatie, Secretariaat & Economisch onderzoek en Internal Audit.

De Raad van Bestuur van BNG Bank bestaat – naast CEO Gita Salden – uit Olivier Lave (Chief Financial Officer), Cindy van Atteveldt (Chief Risk Officer), Thomas Eterman (Chief Commercial Officer) en Jaco van Goudswaard (Chief Operating Officer).

Het publieke domein

Onder leiding van Salden heeft BNG Bank vorig jaar onder andere zijn strategie aangescherpt. De bank richt zich sindsdien op het publieke domein in Nederland om meer maatschappelijke impact te creëren. Banken.nl sprak destijds met de CEO, die nader inging op de strategische verfijning bij de bank.

“Door de jaren heen is BNG Bank maatschappelijke impact steeds breder gaan zien. Neem bijvoorbeeld de boer die investeert in een weide vol zonnepanelen. Dat heeft maatschappelijke impact, maar een boer is geen onderdeel van het publiek domein”, legde Gita Salden destijds uit. “We hebben de keuze gemaakt om ons exclusief te richten op het publieke domein. Daar hebben wel al een sterke positie en op die manier denken we meer impact te kunnen maken.”