Cindy van Atteveldt nieuwe CRO van BNG Bank

19 februari 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNG Bank heeft met ingang van deze week een nieuwe Chief Risk Officer (CRO) benoemd: Cindy van Atteveldt. Binnen de Raad van Bestuur is zij de opvolger van John Reichardt

Cindy van Atteveldt (1972) beschikt over bijna 25 jaar aan ervaring, opgedaan in de bancaire sector. Haar carrière startte ze in 1996 bij ABN Amro, in verschillende audit-, risk- en operationsrollen. Vanaf 2002 heeft zij bij ABN Amro-dochter InterBank een Risk Management-afdeling opgezet. In 2007 maakte ze de overstap naar Credit Agricole Consumer Finance NL, waar zij tot 2014 de rol van CRO/COO heeft vervuld.

Vervolgens is zij als directeur Risk Management bij Kempen &Co tot 2016 verantwoordelijk geweest voor de afdeling Risk Management. Tot slot is van Atteveldt vanaf 2016 actief geweest als CFO/ CRO bij a.s.r. bank, waarbij ze verantwoordelijk was voor finance, risk- en balansmanagement.

Volgend op haar benoeming bij BNG bestaat de Raad van Bestuur nu uit Gita Salden (CEO), Olivier Labe (CFO) en Cindy van Atteveldt (CRO). Samen met Jaco van Goudswaard (beoogd Chief Operating Officer) en een nog aan te trekken Chief Commercial Officer gaan zij het Executive Committee van de bank vormen.
Cindy van Atteveldt nieuwe CRO van BNG Bank

Gekwalificeerde en ervaren CRO

Marjanne Sint, voorzitter van de raad van Commissarissen, zegt over de benoeming: “Wij zijn ervan overtuigd dat BNG Bank met Cindy een gekwalificeerde CRO krijgt, met veel ervaring in de bankensector. De Raad van Commissarissen is blij haar te kunnen presenteren als opvolger van John Reichardt, die van grote betekenis is geweest voor BNG Bank.” John Reichardt werd in 2008 benoemd tot bestuurslid.

Voorafgaande aan haar professionele loopbaan studeerde Van Atteveldt af in Bestuurlijke Informatiekunde aan Tilburg University.

Maatschappelijke impact

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. De bank stelt de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. BNG bank streeft niet naar winstmaximalisatie, maar naar maatschappelijke impact. Met een balanstotaal van meer dan EUR 150 miljard is BNG Bank de vierde bank van Nederland.

De benoeming van Cindy van Atteveldt is goedgekeurd door de toezichthouder.