Huub Arendse gestart als commissaris bij BNG Bank

01 mei 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Recent is Huub Arendse gestart aan zijn termijn als commissaris bij BNG Bank. De benoeming werd bekrachtigd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van de bank. Commissarissen Jan Nooitgedacht en Theo Bovens zijn beiden teruggetreden als toezichthouder.

Enige tijd terug maakte BNG Bank al gewag van de voorgenomen benoeming van Huub Arendse als lid van de raad van commissarissen. Arendse is beslist niet voor niets gevraagd als commissaris, hij kan terugvallen op een schat aan ervaring in de financiële wereld. Hij was namelijk een kwart eeuw in dienst van internationaal accountants- en advieskantoor KPMG. Onder meer gaf hij leiding aan de ‘financial services’-activiteiten aldaar. Meer recent was hij financieel directeur bij coöperatieve verzekeraar Achmea.   

Huub Arendse gestart als commissaris bij BNG Bank

Met Arendse aan boord telt de raad van commissarissen bij BNG Bank het gewenste aantal van zeven leden. Naast Arendse zijn dat Marjanne Smit (voorzitter), Jan van Rutte (vice-voorzitter), Kees Beuving, Johan Conijn, Marlies van Elst en Jantine Kriens. Meer nieuws in de persoonlijke sferen is dat zittend financieel directeur Olivier Labe per vandaag start aan zijn nieuwe termijn als bestuurder.

Tijdens de vergadering van aandeelhouders - in het geval van BNG Bank zijn dat de Nederlandse staat, provincies en gemeenten - zijn ook de jaarcijfers vastgesteld. Naast goedkeuring van de financiële resultaten werd ook het voorstel om het dividendpercentage met 50% te verhogen goedgekeurd.