Thomas Eterman eerste CCO bij BNG Bank ooit

05 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 juni 2021 start Thomas Eterman bij BNG Bank als Chief Commercial Officer (CCO). Eterman bekleedt daarmee een functie die nog niet eerder bij de bank bestond.

Eterman kan bogen op een lange staat van dienst in de bankensector, Zo werkte hij bijna twintig jaar bij ING, waar hij in 2001 zijn carrière als trainee was begonnen. Vervolgens deed hij ervaring op als interne consultant, Relationship Manager en directeur Mid Corporates Midden-Nederland. Vanaf 2017 vervulde Eterman binnen ING de rol van directeur Public and Healthcare. In deze rol bediende hij met zijn team hoofdzakelijk gemeenten, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en zorginstellingen.

In zijn nieuwe rol als CCO zal Eterman vanuit de strategische focus en de gewenste vergroting van het klantpartnerschap op bestuurlijk niveau sturing gaan geven aan de klantgerelateerde commerciële activiteiten van BNG Bank.

Thomas Eterman eerste CCO bij BNG Bank ooit

Drie nieuwe commissarissen

De benoeming van Eterman moet nog door de ECB worden goedgekeurd. De Executive Committee van de bank wordt verder gecomplementeerd door Gita Salden (CEO), Olivier Labe (CFO), Cindy van Atteveldt (CRO) en Jaco van Goudswaard (beoogd COO). 

In april maakte BNG ook al bekend dat de Raad van Commissarissen Karin Bergstein, Leonard Geluk en Femke de Vries heeft voorgedragen als nieuwe leden binnen de RvC.