Drie nieuwe commissarissen bij BNG Bank

01 april 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van BNG bank heeft Karin Bergstein, Leonard Geluk en Femke de Vries voorgedragen als nieuwe leden binnen de RvC.

Per 22 april zullen de benoemingen doorgang vinden, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Dan zullen tevens RvC-voorzitter Marjanne Sint en Jantine Kriens aftreden. Huub Arendse wordt de nieuwe voorzitter. De voordracht van de nieuwe commissarissen is reeds al goedgekeurd door de toezichthouder.

In een persbericht worden Marjanne Sint en Jantine Kriens door Arendse bedankt voor hun jarenlange bijdrage aan BNG Bank. Tevens is Arendse verheugd met de komst van het nieuwe drietal: “Met hun ruime ervaring en specifieke expertise kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan het toezicht door de RvC op de activiteiten van BNG Bank.” Overigens heeft de RvC tot het vertrek van Kees Beuving, die aftreedt in 2022, tijdelijk een omvang van 8 leden.

Drie nieuwe commissarissen bij BNG Bank

Femke de Vries kan bogen op uitgebreide ervaring op de gebieden toezicht, risicomanagement en compliance en gedrag en cultuur. Zo heeft ze in verschillende functies bij De Nederlandsche bank gewerkt (waaronder als directeur van de Divisie Toezicht Expertisecentra en als Secretaris-Directeur) en is zij lid geweest van het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten. Momenteel is zij bijzonder hoogleraar Toezicht aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkzaam als managing partner en lid van het bestuur bij &samhoud groep. De Vries neemt na haar benoeming plaats in het Risk Committee.

Leonard Geluk is bij gemeente Rotterdam wethouder Jeugd & Onderwijs geweest en voorzitter van het College van Bestuur bij ROC Midden Nederland en de Haagse Hogeschool. Sinds 1 april 2020 is hij algemeen directeur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. BNG Bank prijst de ervaring van Geluk bij decentrale overheden en het onderwijs, volgens de bank belangrijke klantsectoren. Geluk zal na zijn benoeming plaatsnemen in het HR Committee en de Remuneratiecommissie.

Karin Bergstein heeft ruime ervaring in de financiële en bancaire sector (ING en a.s.r.). Tevens heeft ze ervaring als lid van toezichthoudende organen (Van Lanschot Kempen, a.s.r., Sanguin en de Universiteit Utrecht) en is zij binnen verschillende instellingen voorzitter of lid van het Audit Committee. Op basis van haar ervaring en kennis wordt Bergstein na de benoeming de voorzitter van het Audit Committee.