Jaco van Goudswaard benoemd tot COO bij BNG Bank

27 januari 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNG Bank is voornemens Jaco van GoudSwaard per 1 maart te benoemen tot nieuwe Chief Operating Officer. Van Goudswaard zal samen met de huidige RvB-leden en een nog aan te trekken Chief Commercial Officer de Executive Committee van de bank gaan vormen.

Jaco van Goudswaard kan bogen op ruim 15 jaar aan bestuurlijke en management ervaring, opgedaan in onder meer de bankensector en daarbuiten. De afgelopen circa vijfenhalf jaar is hij werkzaam geweest bij het Kadaster in de rol van Chief Information Officer en Chief Digital Officer.

Daarvoor fungeerde hij enige tijd als Global Group CIO en Digital Transformation Director van Grontmij Group (eind 2015 overgenomen door Sweco). Eerder in zijn loopbaan vervulde hij verschillende CIO- en leidende operations functies bij Appius RTD (CIO & Global IT Director), KPN (Director Infrastructure & Operations) en enkele jaren bij Rabobank (in zijn laatste rol als CIO/COO bij Rabobank Ireland (dochteronderneming ACC Bank).

In zijn vroege loopbaan vervulde hij diverse functies bij AHOLD, in het onderwijs en bij een beveiligingsbedrijf.

Jaco van Goudswaard, COO, BNG Bank

Bij BNG Bank, een bank die zich uitsluitend richt op het publieke domein in Nederland (BNG werkt onder meer voor gemeenten, woningcorporaties en zorg- en onderwijsinstellingen) zal Van Goudswaard vanaf maart van dit jaar de bestuursrol van Chief Operating Officer (CIO) mogen gaan vervullen. Toezichthouder ECB moet nog wel akkoord gaan met de beoogde benoeming.

Van Goudswaard neemt ruime operationele en IT-expertise mee naar zijn nieuwe rol. Zo heeft hij ruime kennis van onder andere IT-implementaties- en transformaties, data science, artificial intelligence, deep learning en dataplatforms.

Zijn aanstaande functie betreft een nieuwe rol binnen BNG Bank. Als kwartiermaker zal Van Goudswaard bij BNG de IT-organisatie gaan doorontwikkelen en (in)richten op de strategische doelen van de bank, waaronder klantpartnerschap en een efficiënte organisatie.

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan rondde Van Goudswaard een Master in Bedrijfskunde af aan Nyenrode Business Universiteit.