Gita Salden nieuwe topvrouw BNG Bank

02 januari 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de ingang van het nieuwe jaar 2018 is Gita Salden aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van BNG Bank. De toezichthouder heeft haar aanstelling inmiddels goedgekeurd. Zij volgt Carel van Eykelenburg op die het stokje negen jaar gedragen heeft.

Gita Salden is een bekende naam in de financiële wereld, maar vooral achter de schermen. Jarenlang was zij directeur Financiële Markten bij het Ministerie van Financiën en tevens plaatsvervangend Thesaurier-Generaal. Tijdens de bankencrisis speelde zij een belangrijke rol voor het behoud van stabiliteit op de financiële markten. Per 1 januari is zij de nieuwe topvrouw van BNG Bank, de bank die voor de helft eigendom is van de Nederlandse staat en financiering van de Nederlandse publieke sector als belangrijke taak heeft.

Gita Salden - BNG Bank

Gita Salden over haar aanstelling als topvrouw bij BNG Bank: “Ik ben vereerd met de benoeming. BNG Bank heeft een uniek maatschappelijk karakter. Met veel enthousiasme ga ik me - samen met de collega-bestuurders en alle medewerkers - inzetten voor blijvende verwezenlijking van de missie van BNG bank: het bijdragen aan lage kosten van maatschappelijke voorzieningen voor burgers."

Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Wij zijn ervan overtuigd dat BNG Bank met Gita een gekwalificeerde bestuursvoorzitter krijgt, met grote kennis van de Rijksoverheid en de bankensector en met een warm hart voor de publieke zaak. De Raad van Commissarissen is blij haar te kunnen presenteren als opvolger van Carel van Eykelenburg, voor wiens inzet ik mijn grote waardering uitspreek.”